Home Press Releases Vinterresorna går till Australien eller Nya Zeeland

Vinterresorna går till Australien eller Nya Zeeland

0
SHARE
MyPlanet och Singapore Airlines upplever ett rekordstort intresse för Nya Zeeland och Australien. 15% fler än vid samma tidpunkt förra året har bokat en resa till ett av länderna på andra sidan jordklotet. Det är den unika naturen i kombination med ett behagligt klimat och ett brett utbud till den aktiva och självständiga resenären som lockar. MyPlanet och Singapore Airlines har utformat resor under många år.
Gejsrar, fjordar och mäktiga berg – de flesta åker till Nya Zeeland för att uppleva naturen och 15% fler svenskar har valt att åka hit den här vintern, kommunicera MyPlanet och Singapore Airlines. Även Australien lockar mer än någonsin. Här är det kängurus, outback och korallrev i kombination med ett pulserande storstadsliv som gör att man vill resa långt bort och därmed också spendera lite mer pengar.
“Vi har just nu stor framgång i både Nya Zeeland och Australien, som båda är fantastiska länder med storslagen natur. Det har alltid funnits ett intresse för Nya Zeeland och på sistone har vi sett ett ökat intresse för semester i husbil. Det är inte förvånande eftersom Nya Zeeland är perfekt för precis denna typ av semester eftersom naturen är så vacker. Det finns också massvis med campingplatser – både små, primitiva platser och stora med massor av bekvämligheter “, säger Pär Kjellin, nordisk chef för MyPlanet.
“Singapore Airlines har sedan starten på 70-talet setts som Skandinaviens direkta luftbro till exotiska länderna i öst. Många passagerare föredrar att mellanlanda i Singapore, och allt fler tar en övernattning i vackra Singapore innan de fortsätter sin resa till Australien eller Nya Zeeland. Changi flygplats är den mest prisbelönta och välfungerande flygplats i världen”, säger Allan Hoffery, Sälj & kommunikationschef Norden, Singapore Airlines. Ultramoderna och spektakulära Gardens by the Bay och mysiga Sentosa Island är populära.
Gällande Australien så är det landets stora höjdpunkter som lockar fler svenskar än vanligt att ta den långa resan ”down-under”. MyPlanet och Singapore Airlines upplever exempelvis stor succé med rundresor som börjar i Sydney och som fortsätter till Adelaide och Kangaroo Island, som är ett paradis för naturälskare med känguru-garanti. Resan fortsätter sedan för många till Alice Springs med en 3-4 dagars expedition till Ayers Rock och Kings Canyon. Resenärerna bor i tältläger med hög komfort, och den nästan oändliga vildmarken har du väldigt nära. Från den ’röda öknen’ väljer många att flyga till Cairns och inta världens största korallrev, Stora barriärrevet.
Resenärer till Nya Zeeland föredrar speciellt de dramatiska vulkanerna i Tongariro National Park och sprutande gejsrar i Rotorua. Men också stränderna i Abel Tasman och det magnifika fjordlandskapet på Milford och Doubtful Sound har fångat svenskarnas intresse. Högt på hit-listan är också valsafari på Kaikoura, vinprovning i Marlborough och besök till städer som Christchurch, Auckland och Queenstown som del av resan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here