Home Press Releases Vi värnar om hjärtan – våra egna och andras

Vi värnar om hjärtan – våra egna och andras

0
SHARE

Under 10 dygn driver Carlson Wagonlit Travel en internkampanj som handlar om att rädda liv. Hjärt Lungräddning (HLR) för hela personalstyrkan samt stegtävling med prispengar till Hjärt Lungfonden.

Varje år firar CWT något som de kallar för Values Day för att lyfta sina företagvärderingar. I år har de valt att fokusera på sambandet mellan företagets värderingar och mänskliga värderingar som att ta ansvar för och ta hand om sig själv och sin omvärld. Detta gör de genom att ”hjärtsäkra” Sverige med en kampanj som de kallar ”Because we care”.

”Tanken med Values Day är att uppmärksamma våra företagsvärderingar och understryka att och hur de spelar roll för verksamheten och för vår omvärld. Vi vill visa att vi har hjärtat på rätta stället, att vi tar hand om oss själva och vår omvärld och att vi bryr oss utöver våra huvudsakliga affärsmål”, säger Annette Guthner, HR Director, Carlson Wagonlit Travel.

Under kampanjperioden besöker CWT’s certifierade hjärt- och lungräddare, Micke Hartmann och Annette Guthner, samtliga CWT kontor i Sverige och utbildar alla sina medarbetare i hur man beter sig när en person hamnar i plötsligt hjärtstopp.

”Varje år drabbas 10 000 människor av plötsligt hjärtstopp och det kan drabba precis vem som helst – en familjemedlem, en vän eller kollega, gammal som ung. Vi vet också att de första minuterna är kritiska och att överlevnadsstatistiken är låg – och vill vara med och bidra till att rädda fler liv”, förklarar Annette Guthner.

Samtidigt som HLR pågår runt om i landet deltar medarbetarna i en stegtävling som går ut på att gemensamt ta sig från Haparanda till New Delhi innan kampanjperiodens slut. Med hjälp av stegräknare rapporterar medarbetarna varje dag hur många meter de förflyttat sig. På en kampanjwebb kan sen alla följa på en karta hur långt de gemensam tagit sig på sin vandring samt en topplista som visar vem som gått längst.

”Vi power-walkar och skänker pengar till Hjärt Lungfonden. Det är dubbelt bra eftersom vi dels stärker våra egna hjärtan och dels bidrar med pengar till fortsatt forskning som kan bidra till att rädda fler liv. Det handlar om att värna om hjärtan – våra egna hjärtan och andras hjärtan – på så vis gör vi skillnad.”

”Imorgon är det ”European restart a heart day” och då kommer vi gå ut på Twitter och på vår hemsida och utmana fler att tänka som vi”, avslutar Annette Guthner.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nina Bostedt, Communications Manager, Carlson Wagonlit Travel

Tel: 073-060 10 26

E-post: nbostedt@carlsonwagonlit.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here