Home Press Releases Upplev säsongens första norrsken på Icehotel i höst

Upplev säsongens första norrsken på Icehotel i höst

0
SHARE

Efter en sommar med sol och ljusa nätter kommer hösten smygande, och med det årets första norrsken. Prova norrskenssafari, förundras över höstens skiftningar i naturen, följ med på skördeäventyr där vi letar svamp och bär och sov en natt bland iskonsten på året runt öppna Icehotel.

På älvstranden i Jukkasjärvi står Icehotel fyllt av konst skapad ur kristallklar arktisk is. I hotellet finns en isbar, ett isgalleri och tjugo issviter, nio av dem med privat bastu och relax, individuellt skapade och handskulpterade av formgivare från hela världen. Nu kan gästerna för första gången någonsin uppleva sensommar och höst i kombination med en natt på is och dessutom vara först med att se säsongens första norrsken som brukar visa sig redan på sensommaren på Icehotels breddgrader, 20 mil norr om polcirkeln.

Ishotell och norrsken – vinnande kombination
När Visit Sweden nyligen presenterande en undersökning om vad utländska turister googlar på i samband med Sverige visade resultatet att de mest googlade enskilda orden var ishotell och norrsken.
– Varje vinter kommer omkring 50 000 gäster till oss för att uppleva Icehotel på vintern, och många av gästerna hoppas förstås att få se norrskenet på samma gång. Men vad få gäster vet är att det finns chans att se norrsken redan från augusti, berättar Yngve Bergqvist som grundade Icehotel för 28 år sedan.

I höst lanseras en norrskenssafari där guiden tar gästerna med ut till ett vildmarkscamp långt bort från artificiellt ljus. Runt lägerelden berättar guiden om Aurora Borealis, ett annat namn för norrsken, och kokkaffet och fika har aldrig smakat bättre. Sedan är det dags att rikta uppmärksamheten mot himlen och förhoppningsvis se aurora borealis med egna ögon.

Skördetid i skog och mark
De ljusa sommardagarna (och nätterna) i norra Sverige har bidragit till att naturen står i blom och att sensommaren och hösten blir en tid att skörda och förbereda sig för vintern. Bär och svamp plockas och fisk och vilt tas om hand för att fylla skafferierna och skapa grunden för några av de lokala kulinariska läckerheterna som serveras på Icehotel Restaurant under hösten och vintern.

Under besöket på Icehotel finns också chans att lära sig mer om bär och växter som finns i skogarna omkring Jukkasjärvi. Tillsammans med en samisk guide plockas bär och växter som används enligt tradition. Efter en eftermiddag i skogen återvänder man till Icehotel Restaurant där kocken möter upp. Utifrån det som plockats under turen komponerar kocken sedan en måltid som avnjuts på kvällen
– Vi ser en stor efterfrågan på naturnära upplevelser där gästerna själva får lära sig mer om våra omgivningar och traditioner och själva vara med och skapa sin upplevelse, säger Carina Tjärnström som är ansvarig för aktiviteterna på Icehotel.

Under hösten arrangeras även en wellnessweekend med yoga med kontrasterna mellan varmt och kallt i fokus. Läs mer och boka Northern Lights Yoga weekend-paketet.

Vill du boka ett höstbesök på Icehotel, inspireras av de olika paketen.

Icehotel erbjuder också förmånliga priser för konferens och gruppbokningar.

Om ICEHOTEL
Grundat 1989 är Icehotel världens första hotell gjort av snö och is, och skapas i ny tappning varje år i Jukkasjärvi. Det görs helt och hållet av is från Torne älv, en av Sveriges nationalälvar och sista orörda vattendrag. När vintersäsongens Icehotel har smält tillbaka till Torne älv står Icehotel kvar, en plats där gästerna kan ta del av upplevelser av is och snö året om.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here