Home Press Releases Udda destinationer lockar allt fler

Udda destinationer lockar allt fler

0
SHARE

Glöm solsemester i Thailand. Nu lockas allt fler svenskar av svårtillgängliga destinationer som många knappt ens kan peka ut på världskartan.

Kamtjatka och Papua Nya Guinea hör till de udda platser som under våren lockat en skara äventyrliga svenskar. I juli reser en ny grupp till Vita havet. Det är den Göteborgsbaserade researrangören Flod & Hav som står för programmen som alla ryms i konceptet ”upptäcktsresor”.

– Vi märker ett starkt ökande intresse för våra resor som ofta går till svårtillgängliga platser som det är få förunnat att nå, säger Ann-Britt Swahnberg på Flod & Hav.

– Med på resorna finns guider och specialister inom områden som geografi, historia och biologi. Det är entusiastiska eldsjälar med spetskompetens och de har mycket att berätta om den aktuella trakten och dess invånare. Som resenär får man både uppleva och lära sig mycket.

Upptäcktsresorna är fartygsbaserade. Vart och ett av fartygen har en 75-mannabesättning och har plats för drygt 100 passagerare i en vacker och gediget maritim miljö. För att ta sig iland på svårtillgängliga platser och utforska natur och kultur används stabila gummibåtar.

Sommarens resenärer till Vita havet kommer bland annat att besöka Murmansk innan de rundar Kolahalvön på färden till de mytomspunna Solovetskij-öarna och dess mäktiga kloster.

– Det finns många platser runt om i världen som är i det närmaste okända för oss svenskar, säger Ann-Britt Swahnberg som själv följer med på resan till Vita havet i juli. Upptäcktsresorna är rika på innehåll och passar människor som verkligen vill uppleva något utöver det vanliga.

För mer information och bilder kontakta:

Ann-Britt Swahnberg, Flod & Hav,

tel 031-790 45 00

e-post: ann-britt@flodohav.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here