Home Press Releases Tio dagars matfest i Köpenhamn

Tio dagars matfest i Köpenhamn

0
SHARE

Under matfestivalen Copenhagen Cooking, som pågår mellan den 23 augusti och 1 september, erbjuds middagar under jord, på land och till sjöss samt ekologiskt hållbara frestelser under en av Köpenhamns broar. Den gemensamma nämnaren är den sociala måltiden.

När matfestivalen Copenhagen Cooking arrangeras för nionde gången mellan den 23 augusti och 1 september kommer fokus att ligga på social mat. Det blir massor av evenemang där maten serveras från gatukök och mobila matställen och äts vid långbord.

 

Festivalen öppnar officiellt den 22 augusti i Den svarta diamanten, med bl.a. en debatt om måltidens sociala sidor. Debatten modereras av krögaren och manusförfattaren till den danska tv-serien Borgen, Adam Price, och inleds av stjärnkocken Alex Atala från D.O.M. i Brasilien, libanesiske Kamal Mousawak från Souk el Tayeb, och dansken Christian F. Puglisi från Relæ. Därefter står Søren k för överdådigt dukade bord med kulinariska frestelser.

 

Nordic Taste, Singapore Street Food Festival och en magisk matfest

Under festivalen hyllas både det nordiska och det internationella köket under middagar, på marknader och pop-up-restauranger, på matlagningskolor och i gatukök. Det nordiska köket står i fokus när Nordic Taste går av stapeln under helgen den 24 och 25 augusti. Då kommer restauranger från hela Skandinavien att erbjuda nordiska smakprover och flera mat- och vinproducenter bidrar till att skapa marknadsstämning.

 

Köpenhamns olika stadsdelar spelar en viktig roll under Copenhagen Cooking, och i år bjuds det t.ex. på kulinariska upplevelser från Singapore på Vesterbro torg. Restaurang Namnam har bjudit in kockar direkt från olika Hawker-centrum och restauranger i Singapore till Köpenhamn som kommer att laga äkta gatumat vid flera marknadsstånd på torget den 23, 24 och 25 augusti.

 

Äventyr under jord och mobila kök på Köpenhamns gator

En upplevelse för alla sinnen väntar under marken, närmare bestämt i Cisternerna under parken Søndermarken, där det bästa inom mat- och glaskonst presenteras och iscensätts av Mads Refslund (tidigare Noma, nu Acme i New York) och Mette Martinussen från Madeleines Madteater.

 

Är du matnörd och intresserad av att höra om det yppersta inom gastronomi är en promenad förbi MAD Symposium en bra idé den 25–26 augusti (biljett krävs). Där kommer några av världens bästa kockar, under ledning av Nomas René Redzepi, att debattera och utbyta idéer, erfarenheter och inspiration.

 

Mobila matställen (s.k. Food trucks), där du kan köpa god mat för en billig penning på gatan, är kända och omtyckta över hela världen, och under festivalen kan du uppleva fenomenet i Köpenhamn.

 

Vill du känna vinden i håret kan du komma ombord på ett historiskt danskt segelfartyg den 25 augusti, som då seglar ut på Öresund. Därefter väntar restaurang M/S Amerika med en middag på kajen.

 

Programmet för Copenhagen Cooking finns på www.copenhagencooking.com

Följ Copenhagen Cooking på Facebook https://www.facebook.com/CopenhagenCooking

Hämta Copenhagen Cookings pressbild via: www.copenhagencooking.dk/press-contacts-copenhagen-cooking

#Copenhagencooking

 

 

Copenhagen Cooking arrangeras av Wonderful Copenhagen och några av stadens bästa gastronomiska aktörer med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Köpenhamns kommun och Nordeafonden. HKH prinsessan Marie är beskyddare av Copenhagen Cooking.

 

Ello Food Aps är huvudsponsor av Copenhagen Cooking 2013. Ello Food Aps/Supermarco är den största importören av italienska specialiteter i Danmark.

 

Wonderful Copenhagen

Frederikke Møller Kristiansen, pressansvarig

Telefon: +45-3355 7432, mobil: 4019 3847, e-post: fmk@woco.dk

 

Lonnie Hansen, festivalansvarig

Telefon: +45-3355 7457, e-post: lha@woco.dk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here