Home Press Releases Thailand fortsatt populärt bland svenskar

Thailand fortsatt populärt bland svenskar

0
SHARE

Resandet till Thailand upp 9,2 % hittills i år

Svenskar stannar i Thailand i genomsnitt 19 dagar, det är europeiskt rekord! Och intresset för att resa till Thailand är fortsatt stort bland svenskarna. Det visar statistik från Ministry of Tourism and Sports i Thailand. Under de första fyra månaderna 2013 har antalet svenska besök till Thailand ökat med 9,2% jämfört med samma period förra året. Resandet till Thailand ligger på en stabilt hög nivå kring 350 000 besök under perioden 2008-2012.
 

Svenskar är de européer som stannar längst i Thailand

Ett av Thailändska Turistbyråns mål är att turister ska stanna längre under sina besök i Thailand för att därmed kunna uppleva mer av det breda utbudet av semesteralternativ som finns. I jämförelse med andra europeiska resenärer som besöker Thailand så är det svenskarna som stannar allra längst.

– Svenskarna har verkligen tagit Thailand till sitt hjärta och stannar i genomsnitt 19 dagar när de reser till Thailand. Svenskarna har upptäckt att det finns mycket mer att uppleva I Thailand än sol och bad, här finns allt från pulserande storstadsliv, spännande kulturhistoria och natursköna vandringsområden och det är både enkelt och prisvärt att ta sig runt på egen hand säger Mrs. Nalinee Pananon, chef för Thailändska Turistbyrån i Stockholm.

Resandet till Thailand ökar

Antalet svenska besök till Thailand 2011 var 369 144 och 356 791 under 2012. Den marginella minskningen på 3,5% svenska turister från 2011 till 2012 ser nu ut att vända. Statistik för januari till april 2013 visar på en betydande ökning av svenska besök jämfört med samma period förra året.

Efter en minskning på 11% under januari har antalet besök ökat med 13% under februari. 15% under mars och  71% under april.

– Siffrorna talar sitt tydliga språk – svenskarnas intresse för att semestra i Thailand är fortsatt stort. Det är för tidigt att säga om 2013 blir ett rekordår i stil med 2008 då vi hade över 390 000 svenska besök, men med hela 71% ökning under april så ser det lovande ut. Aprilsiffrorna indikerar också att många svenskar upptäcker att det finns fördelar med att besöka Thailand inte bara på vintern utan även under vår- och sommarmånaderna då priserna på flyg och hotell är lägre, säger Mrs. Nalinee Pananon, chef för Thailändska Turistbyrån i Stockholm.

Stabilt hög nivå på resandet

Svenskarnas resande till Thailand ligger på en stabilt hög nivå kring 350 000 besök per år. Sedan 2008, då så många som 389 665 svenska besök registrerades, har antalet besök minskat med 8% till 356 791 för 2012.

Och det finns fler som känner av det ökade intresset för att resa till Thailand. Fritidsresor exempelvis, som står för mer än hälften av alla charterresor till Thailand, ser en uppgång av bokningarna till Thailand på 15% i år.Till Krabi är ökningen hela 30%.

För mer information, kontakta:
Veena Bohlin, marknadschef för Tourism Authority of Thailand
Telefon 08-700 56 01
E-post: veena@tourismthailand.se

Om Thailändska Turistbyrån
Tourism Authority of Thailand (TAT) grundades 1960 och var den första organisationen i Thailand med särskilt ansvar att främja turismen i landet. Thailändska Turistbyrån i Stockholm etablerades 2002 och ansvarar för de nordiska och baltiska länderna. Thailändska Turistbyrån tillhandahåller reseinformation till allmänheten, resebyråer och media och arbetar även för att uppmuntra invånare i de nordiska och baltiska länderna att resa till Thailand. Läs mer på www.tourismthailand.org/se.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here