Home Press Releases Svenskägt kryssningsfartyg på besök i Stockholm!

Svenskägt kryssningsfartyg på besök i Stockholm!

0
SHARE
Den 23-24 augusti är det svenskägda och exklusiva lilla kryssningsfartyget M/S Island Sky på besök i Stockholm. Med ombord är passagerare från Australien och Storbritannien.
Till skillnad från kryssningsbranschen i övrigt som siktar på allt större fartyg med många tusen passagerare och mer eller mindre artificiell underhållning ombord, satsar den Göteborgsbaserade researrangören Flod & Hav helt på mindre fartyg med omkring 100 resenärer och stora upplevelser iland.
– Vi rekommenderar våra resenärer att lämna galaklänningen hemma och ta med gummistövlarna i stället, säger Ann-Britt Swahnberg, VD på Flod & Hav. Under kunnig ledning utforskar vi mer eller mindre okända områden världen över. Fartygens flotta av stabila gummibåtar gör det möjligt att komma iland även på annars svårtillgängliga platser. Varje avgång är unik och har en innehållsrik resplan med föreläsare, guider och omsorgsfullt utarbetade landstigningar.
Resorna görs i nära samarbete med systerföretaget Noble Caledonia, en Londonbaserad researrangör som i närmare 25 år specialiserat sig på kryssningar med små fartyg, så kallad ”small ship cruising”. Medpassagerarna är främst britter och språket ombord är engelska. Afternoon tea med nybakade scones är ett självskrivet och uppskattat inslag ombord.
M/S Island Sky är ett av tre svenskägda systerfartyg som drivs och bemannas av Salén Ship Management i Göteborg. S:et på skorstenen är en blinkning till det numera pensionerade Salénrederiernas namn och logotyp. M/S Island Sky tar 114 passagerare i en vacker och gediget maritim miljö. Under 2016 och 2017 kommer hon bland annat att kryssa bland öar och korallatoller i Indiska oceanen.
Söndagen den 23 augusti 2015 anländer M/S Island Sky till Nybrokajen i Stockholm! På kvällen den 24 augusti stävar hon vidare mot Visby.

www.flodohav.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here