Home Press Releases Svenska vinterupplevelser möter stort intresse i Kina

Svenska vinterupplevelser möter stort intresse i Kina

0
SHARE

Det finns ett stort intresse för Sverige bland de kinesiska resenärerna, men enligt researrangörerna så är en av de svåraste utmaningarna att ordna visum i tid. Det är en del av lärdomarna som en delegation aktörer från den svenska resenäringen nyligen tog med sig hem från en veckas vistelse i Kina med besök hos resebyråer och -arrangörer i metropolerna Guangzhou och Shanghai.

Sverige säljs i nuläget främst som en sommardestination, något som delegationen hoppas kunna utöka genom att erbjuda ett brett och spännande utbud av vinterupplevelser i Sverige. Delegationen bestod av turoperatören/incoming resebyrån Wasa Nordic, rederiet Viking Line, Stf (Svenska Turistföreningen) Abisko, hotell- och upplevelseentreprenören Icehotel och hotellkedjan Nordic Choice Hotels. Kina-besöket genomfördes i samarbete med Air China, som erbjuder en direkt flyglinje mellan Peking och Stockholm, och VisitSweden.

Enligt statistik från VisitSweden och SCB, så stod den kinesiska marknaden för nära 170 000 gästnätter under 2012, en ökning med 11 procent från 2011. Samtidigt har landet blivit rankat som världens högst spenderande resemarknad av UNWTO, värderad till 102 miljarder dollar under 2012.

Det är ingen tvekan om att den kinesiska marknaden kommer att växa de närmaste åren. Därför känns det viktigt att skapa ännu bättre kontakt med marknaden och dess specifika behov, säger Tapani Kauhanen, Sales & Marketing Manager International på Viking Line.

Se mer information om den kinesiska marknaden här:

http://media.unwto.org/en/press-release/2013-04-04/china-new-number-one-tourism-source-market-world

Kontakt:

Beatrice Karlsson, ICEHOTEL, pressofficer@icehotel.com

Tapani Kauhanen, Viking Line, tapani.kauhanen@vikingline.com

Chris Fu, Wasa Nordic, chris@specialtours.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here