Home Press Releases Svanenmärkt skid-VM?

Svanenmärkt skid-VM?

0
SHARE

Inte riktigt – men väl Svanenmärkt boende och restauranger för de dryga 1400 tävlande, tränare och servicepersonal som bor i Vierumäki under mästerskapet.
VM i längdskidåkning går av stapeln mellan 22 februari – 5 mars i finska Lahti. Ett mästerskap där hållbarhet och miljö präglar de deltagandes tillvaro i VM-byn. 1400 aktiva från 60 olika länder bor, äter och tränar i Vierumäki som har ett Svanenmärkt hotell och inte mindre än fem Svanenmärkta restauranger.
– Vi vill ta detta tillfälle i akt att synliggöra vårt miljöarbete och att vi erbjuder Svanenmärkta tjänster. Våra besökare som kommer hit för att tävla, kommer att se Svanenmärket på flera olika ställen: på hotellrummen, på flaggor och på personalen. Vi vill att våra gäster ska få med sig kunskap om vad ett Svanenmärkt hotell innebär, säger Leila Burma, inköpschef  på Vierumäki Country Club och Tuuli Tukiainen, miljö- och säkerhetchef.
Att vara ett Svanenmärkt hotell innebär att verksamheten lever upp till tuffa krav för energianvändning, vattenförbrukning, städ- och diskkemikalier, källsortering av avfall, inköp av miljömärkta varor och tjänster, utbud av ekologiskt och hållbarhetsmärkt på menyn, för att nämna några av Svanens kravområden. En Svanenmärkt restaurang måste uppfylla motsvarande krav: inköp av ekologisk mat, vegetariskt på menyn, inköp och användning av kemikalier, kontroll över matens ursprung.
De anläggningar i Vierumärki som är Svanenmärkta är: Hotel Scandic Vierumäki samt restaurangerna Country Club, Golf Pavilion, Rampsi à la carte, Karhunpesä och Kalliokammi.
Presskontakt Miljömärkning Sverige: Cecilia Wilhelmsson, 08-55 55 24 22.
Om Svanen: Svanen är Nordens officiella miljömärke. Svanen har ett livscykelperspektiv och ställer höga miljökrav, som revideras kontinuerligt. Det gör det enkelt för konsumenter att välja de miljömässigt bästa produkterna. Svanen är också ett verktyg för företag som vill bidra till arbetet för ett hållbart samhälle. Miljömärkning Sverige AB ansvarar för Svanen och EU:s motsvarighet EU-Blomman. Läs mer på www.svanen.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here