Home Press Releases Snörapporter – så blir vintervädret i Alperna!

Snörapporter – så blir vintervädret i Alperna!

0
SHARE
Den viktigaste frågan varje vinter är utan tvekan: När kommer snön? Experterna bekräftar att snön är på väg – men var och hur mycket? SnowTrex har träffat klimatologen Alexander Orlik och frågat hur snömängd och nederbörd kommer att utvecklas i de europeiska bergskedjorna.
Tillräcklig mängd snö är en förutsättning för vintersport. Varje vinter är därför den stora frågan var och hur mycket det kommer att snöa? Österrikes centralinstitut för meteorologi och geodynamik (ZAMG) går till botten med den frågan, och försöker ge information om vädret de kommande månaderna och åren. Enligt Alexander Orlik, klimatolog hos ZAMG, är det svårt att ge några konkreta snörapporter för datum allt för långt fram i tiden. På grund av klimatförändringar kommer snögränsen att flyttas under de kommande decennierna. Men snön kommer att falla även i framtiden, och på vissa platser väntas också extra stora snömängder!
Mer om snörapporter och ZAMG, samt alternativa vädermätningsmetoder, hittar du i vår pressblogg: http://press.snowtrex.se/snorapporter/
Om SnowTrex.se:
SnowTrex är ett märke tillhörande TravelTrex GmbH. TravelTrex är en av Europas ledande arrangörer av skidresor och erbjuder attraktiva skidresepaket i över 20 länder via den 15-språkiga webbplatsen. Skidsemester inklusive liftkort i över 1 500 boenden och 500 orter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here