Home Press Releases Sigtuna bjuder åter in till Skandinavisk BarCamp om hållbarhet

Sigtuna bjuder åter in till Skandinavisk BarCamp om hållbarhet

0
SHARE

Den 9-10 maj arrangeras Green Tourism Camp Scandinavia för andra gången i Sverige. Inspirerade av förra årets BarCamp möts återigen besöksnäringen med intresse för hållbarhetsfrågor för att dela kunskap i Sigtuna.

En BarCamp är en icke-konferens där varken talare, programpunkter eller seminarier är förutbestämda. Istället är det engagemanget från de medverkande som formar innehållet. Alla deltar på samma villkor i samtal och diskussioner. Här delar man med sig av kunskaper och erfarenheter. Agendan beslutas på plats utifrån gemensamma frågeställningar.

-Förra årets BarCamp var en succé. Vi hade deltagare från alla delar av besöksnäringen, miljöexperter, högskolor, studenter och vd:ar. Det var verkligen en upplevelse att få ta del av allas entusiasm, erfarenheter och funderingar. Hållbarhetsfrågorna står generellt högt på agendan för den svenska och skandinaviska besöksnäringen, och vi har mycket att lära av varandra, säger Camilla Zedendahl, vd för Destination Sigtuna AB.

Med ambitionen att skapa ett årligt återkommande möte bjöd Sigtuna in till en första Skandinavisk Green Tourism Camp i maj 2013. Liknande Green Tourism Camp har sedan 2011 arrangerats i Tyskland, Schweiz och Österrike.

Green Tourism Camp Scandinavia 2014 äger rum på Hotell Kristina som år 2012 vann Ekoligan, kategori konferensrestauranger med 60 procent ekologisk mat och dryck. Hotell Kristina är Svanen- och Krav-märkt.

För mer information och anmälan: green-tourism-camp.com Antalet biljetter är begränsat.

Kort om Sigtunas hållbara samarbete:

Sedan 2009 samarbetar besöksnäringen i Sigtuna för en hållbar utveckling utifrån en gemensam vision – att tillsammans göra skillnad. Som Sveriges fjärde största hotelldestination och hemkommun till Sveriges största flygplats Arlanda känner man ett särskilt ansvar vilket genomsyrar arbetet. Inom Sigtunas hotellsamarbete för en hållbar destination bestämde man sig våren 2013 för att fasa ut icke-certifierad palmolja ur matutbudet. I november släppte man en palmoljelista för att dela med sig av kunskap och för att underlätta för fler att följa efter. Sigtuna är en Fairtrade City och en Eko-kommun.

Destination Sigtunas samarbete kring en hållbar destination består av: 32 rum & kök, Best Western Arlanda Hotellby, Clarion Hotel Arlanda, Ibis Styles Stockholm Arlanda Airport, IFL Kämpasten, Hotell Kristina, Radisson Blu Arlandia Hotel, Radisson Blu Sky City Hotel & Arlanda Airport Conference, Rosersbergs Slottshotell, Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens, Steningevik Konferens samt Stora Brännbo Konferens och Hotell. Dessutom ingår Destination Sigtuna AB och Stockholm Arlanda Airport.

Läs mer på hallbardestination.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here