Home Press Releases Save the Rhinos @ Nordic travel workshops 16-19 September 2013

Save the Rhinos @ Nordic travel workshops 16-19 September 2013

0
SHARE

SAVE THE RHINOS – Nordisk resemässa som är med och bekämpar utrotningen av noshörningar

Mellan den 16 -19 september sammanstrålar resefolk från några av våra mest populära resmål för att turnera Norden runt med en business-to-business workshop.

Med som gästtalare under workshopen är Mike ”Mad Mike” Penman, Sydafrikas svar på Australiens Steve Irving, samt Les Brett grundaren till anti-tjuvjaktsorganisationen Wildlife & Warriors. Tillsammans leder de insamlingen till förmån för att stoppa tjuvjakten av Afrikas noshörningar.

Genom en resemässa på turné i Norden ges resebranschen tillfälle att möta professionella branschkollegor från hela världen, däribland hotell och DMC:s (Destination Management Company som är som en stor resebyrå på plats i utlandet ) från  Sydafrika, Rwanda, Dubai, Spanien och Indien på plats i Köpenhamn, Oslo, Helsingfors och Stockholm.  På agendan utlovas utöver insamlingen ”Save the Rhino” även utlottning av fina priser såsom hotell nätter, safaris, flygbiljetter donerade av utställarna. På finalen i Stockholm dras en lycklig vinnare av evenemangets första pris– att tillsammans med Les och Mike på Wildlife & Warriors få följa med en av deras expeditioner och lära sig hur man agerar i arbetet mot tjuvjakt i Afrika (flygbiljett donerad av Turkish Airlines ingår).

– Det är första gången någon här i Norden anordnar en sådan insamling för att stoppa tjuvjakten av Afrikas noshörningar. Att vi dessutom lyckats kombinera detta med att ge de nordiska resebyråerna och turoperatörerna möjligheten att möta internationella leverantörer känns fantastiskt, säger Birgitta Andersson, grundare och ägare till representations- och kommunikationsföretaget DaGama Travelweb som står som initiativtagare och koordinator till workshopen i alla de fyra nordiska huvudstäderna.

En ”vinn-vinn-vinn-situation”

Till workshopen kommer nordiska besökare av flera anledningar: Vissa kommer för att skapa nya kontakter och inleda samarbeten med internationella turism- och reseföretag, andra kommer för att få ett ansikte på dem man redan idag har ett samarbete med och  just i år hjälps besökarna åt att göra en insats för att rädda noshörningen, en av Afrikas just nu mest utsatta djurarter.

– För närvarande finns det en enorm efterfrågan på noshörningshorn i Asien där de kan säljas vidare för upp till 80.000 dollar per kilo. Redan i år har över  550 noshörningar fallit offer för tjuvskyttar, berättar Les Brett på Wildlife & Warriors som är direkt involverade i bevarandet av utrotningshotade djur med fokus på anti-tjuvjakt och som med sitt team i nuläget beskyddar cirka 1000 vilda noshörningar.

– De Nordiska besökarna får direktkontakt med högkvalitativa leverantörer, de internationella utställarna får träffa nya samarbetspartners och tillsammans hjälper vi noshörningarna. Det är ju en vinn-vinn-vinn-situation, säger Birgitta Andersson.

 

Vad: Nordisk Roadshow med internationella utställare från resebranschen samt gästtalare

Mad Mike Penman känd från bland annat Animal Planet och Les Brett från Wildelife & Warriors.

När: Köpenhamn (16/9), Oslo (17/9), Helsingfors (18/9), Stockholm (19/9) Alla orter har pressmöte  kl 16:30

För mer information om eventet, utställare och insamlingen ”Save the Rhino” besök www.dagama.nu/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here