Home Press Releases SAS Comments: Nye drivstoffeffektive Airbus A320neo på Arlanda-besøk

SAS Comments: Nye drivstoffeffektive Airbus A320neo på Arlanda-besøk

0
SHARE
SAS og Arlanda fikk igår sitt første besøk av nye Airbus A320neo. Med nyeste teknologi og karakteristiske “sharklets” er flyet 15 % mer drivstoffeffektivt enn dagens A320. Det første av 30 fly leveres med ny kabin i september.
På avtalt tid landet Airbus’ testversjon av A320neo, med representanter fra Airbus i Toulouse, Frankrike, og SAS-piloten Mikael Gildberg ved spakene. Det er første gang en A320neo lander på Skandinavisk jord, og fra september begynner leveransen av 30 nye fly til SAS.
Flytypen blir en viktig del i SAS’ kontinuerlige streben i å redusere CO2-utslippet per passasjerkilometer med 20 %, sammenlignet med i 2010.
– Denne flyordren av den nyeste modell Airbus A320, er et stort og viktig steg i fornyelsen og harmoniseringen av vår flyflåte. Med dette flyinvesteringsprogrammet kommer vi fra 2016 til å fly med markedets mest effektive og miljøvennlige kort- og mellomdistansefly, sier Göran Jansson, Deputy President & CFO i SAS.
På utsiden er A320neo ganske lik sin forgjenger, A320ceo. Den store forskjellen er vingenes “sharklets” og motorene, som har en betydelig større diameter enn sin forgjenger, samt at flyet er 15 % mer drivstoffeffektivt enn dagens A320.
– Motorene og sharklets er to viktige grep som er gjort på A320neo, hvilket bidrar til å få ned drivstofforbruket og redusere utslipp av CO2. Vi ser frem imot å minske opp til 15 % av drivstoffkostnadene på strekninger der A320neo erstatter en A320ceo, og bidra til reduserte fotavtrykk på miljøet, sier Lars Andersen Resare, miljødirektør i SAS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here