Home Press Releases Ryssen kommer – i alla fall

Ryssen kommer – i alla fall

0
SHARE

Gör vi de bästa valen? Tänker vi rätt? 2010 har gått mot sitt slut. Och för elfte året i rad ökar antalet gästnätter i Stockholm, trots askmoln men kanske också tack vare kronprinsessbröllop, miljöhuvudstadsår och alla stora kongresser. Det är fantastiskt.

Ett nytt år är på väg. Ja, det är redan här. Budgeten är lagd, prioriteringarna är gjorda och riktlinjen är klar. Det är egentligen bara att tuta och köra. Men så här vid årets början kan jag ändå inte låta bli att reflektera över framtiden. Är det rätt att satsa på Finland och Norge? Att välja Italien och Tyskland? Satsar vi tillräckligt på webb och sociala medier? Får vi hit läkarkongressen vi önskar? Törs vi räkna med det stora musikevenemanget? Kommer turisterna att fortsätta att strömma till turistbyrån? Och kommer antalet gästnätter fortsätta att öka?

Kryssningssäsongen och kongressläget ser i alla fall lovande ut. Vi öppnar det efterlängtade Waterfront Congress Centre i februari och får flera nya hotell. Vi har världspremiären av Tekniska museets stora NASA- utställning, vi planerar kampanjer i både Tyskland och Finland, det blir fler flyglinjer och vår webb får en sökvänligare adress. Det borde funka. En destinations framgång beror på tillgänglighet, attraktivitet och marknadsföring, tänker jag. Hur många gånger har jag inte förklarat det för andra? Och så måste man tänka långsiktigt, förstås.

Vår uppgift på Stockholm Visitors Board är att samordna och koordinera besöksnäringen i Stockholm. Att lyssna på våra samarbetspartners, göra vägval och leda vägen. Så är det, förstås. Ensam är inte stark. Och vi är långtifrån ensamma. Tillsammans med hela Stockholms besöksnäring är vi just nu ute på fältet. Det stavas Matka, ITB, BIT, MITT och TUR. Vi planerar kampanjer, ” biddar” och agentbesök.

Årets första månad, januari är ryssarnas månad. På Junibacken och på flera av hotellen är det fullt av ryssar. Ett gott tecken. Så tar jag en promenad från kontoret på Drottninggatan, via varuhusen till Turistbyrån för att känna av läget själv. Och visst är det så. Ryssen är här! I år också! Vi har ett nytt spännande år är framför oss!

 

Gott nytt år
Peter Lindqvist VD
Stockholm Visitors Board

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here