Home Press Releases Rundresor med reguljärflyg stark trend

Rundresor med reguljärflyg stark trend

0
SHARE

Att på egen hand göra rundresor med reguljärflyg på semestern blir allt mer populärt. För att möta behovet hos de svenska resenärerna har Flygresor.se utvecklat en ny funktion som underlättar jämförelser av rundresor med reguljärflyg, en funktion som tidigare bara resebyråer kunnat göra Nu kan alla söka prisjämförelser på upp till fem stopp för en och samma resa.

Samtidigt får Flygresor.se en ny design med tydligare grafik som också är bättre anpassad till iPad och andra surfplattor.

Med över 100 000 sökningar om dagen är Flygresor.se störst i Sverige på prisjämförelser på flygbiljetter och kan snabbt se nya trender inom svenskars resmönster. En tydlig trend är att allt fler vill passa på att besöka flera olika platser vid långflygningar. Den som exempelvis flyger till New York vill kanske även besöka Miami, New Orleans eller San Francisco under samma resa.

Tidigare har det bara gått att söka prisjämförelser på två stopp (utresa och hemresa) och sökningar på inrikesflyg har gjorts separat. Med den nya sökfunktionen som lanseras den 1 juni på Flygresor.se går det att söka prisjämförelser på resor med upp till fem stopp.

–        Intresset för att besöka många städer på en och samma resa växer.  Vi har fått så många frågor från svenska resenärer som vill kunna jämföra pris på hela resan att vi bestämde oss för att utveckla en ny funktion på Flygresor.se där man kan lägga in upp till fem stopp i stället för två. Den nya funktionen underlätta för svenskar som vill göra rundresor och uppleva mer på semesterresan. Dessutom blir priset för en rundresa oftast betydligt lägre än motsvarade resa bokad som enkelresor, säger Olov Lindberg, vd på Flygresor.se.

Med en sökfunktion som tillåter fem möjliga stopp under samma resa går det i princip att jämföra priser på jordenruntresor, exempelvis mellan Stockholm – Miami – San Francisco – Honolulu-Stockholm.  På Flygresor.se visas priser från över 30 resebyråer och 700 flygbolag som flyger till över 5000 destinationer och priserna skiljer sig markant beroende på om de olika flygbolagen har samarbeten som täcker de valda destinationerna eller inte. 

–        – För den som vill uppleva flera resmål  under samma resa och samtidigt hitta det billigaste flygalternativet är det viktigt att försöka välja flyg inom de olika flygallianserna. Till exempel flygbolag som ingår i Star Alliance eller One World. Väljer man flygbolag som inte har samarbeten kan det bli väldigt dyrt att göra flera stopp på resan, säger Olov Lindberg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here