Home Press Releases Rexel levererar laddsystem för elbilar till Swedavia 

Rexel levererar laddsystem för elbilar till Swedavia 

0
SHARE
Swedavia har i ett anbudsförfarande avseende upphandling av laddsystem för elbilar valt att ingå avtal med Rexel Sverige AB om leverans av elbilsladdare. Avtalet innebär att Swedavia under den närmaste treårsperioden kommer att investera i totalt 500 – 600 laddstationer från tillverkaren GARO. Laddarna, som är av typ LS4 kommer att vara möjliga att utrusta med mjukvara för betallösning och driftövervakning. 
Swedavia äger, driver och utvecklar ett nätverk av tio svenska flygplatser, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Under 2015 reste 37,6 miljoner människor från och till Swedavias flygplatser med en relativt jämn fördelning mellan tjänste- och privatresor. Hållbar utveckling och en minskning av sitt eget miljöavtryck är ett viktigt fokusområde för bolaget.
Rexel Sverige är en del av en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 35 länder. I Sverige har vi en stark position med verksamhet på 63 platser och en omsättning på drygt fyra miljarder kronor.
Joakim Forsmark, VD/CEO Rexel Sverige kommenterar:
“Jag är enormt glad och stolt att vi tillsammans med vår partner GARO har lyckats ta fram en  framtidssäkrad lösning som motsvarar Swedavias högt ställda kvalitetsskrav. Swedavias ambition att möta det kommande stora behovet av laddplatser är en milstolpe i den kommande behövda infrastrukturutbyggnaden som kommer att krävas för elbilar och hybrider.”
Kent Arvidsson, Swedavia:
I takt med att antalet elfordon ökar kommer behovet av laddstationer att öka. I dagsläget har vi ca120 laddplatser på Swedavias flygplatser och har i plan att öka antalet med 500-600 laddplatser fram till år 2020. Vi investerar nu kraftigt och har valt Rexel och GAROs laddstationer som uppfyller Swedavias Krav och kommande EU-standard.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × four =