Home Press Releases Resebranschens Seniorer: Igår verksamma, idag aktiva

Resebranschens Seniorer: Igår verksamma, idag aktiva

0
SHARE

Resebranschens Seniorer är en sammanslutning för dig (med partner) inom besöksnäringen som gått i pension eller trappat ner.
Här träffar du många trevliga och aktiva kollegor som tidigare varit verksamma inom resebyrå, tåg, flyg, båt, bil, hotell, turistbyrå eller andra närliggande branscher
Resebranschens Seniorer – Idag
Våra ca 550 medlemmar är spridda över landet i tre regioner, Västra, Södra och Östra. Inom varje region arrangeras lokala studiebesök, utflykter  och andra aktiviteter.
I Stockholm har vi t. ex. månatliga “spontan-luncher” utan speciellt program där man bara träffas, äter en bit mat och umgås. Vi tycker att det är viktigt att våra medlemmar på ett enkelt och lättsamt sätt kan träffas, skapa nya kontakter eller återuppliva gamla.
Varje region har en arrangemangskommitté vars uppgift är att finna och genomföra aktiviteter. De lyssnar också på medlemmarnas önskemål
Igår verksamma, idag aktiva
Exempel på lokala aktiviteter (Läs mer på www.reseseniorer.se) • Utflykter i Sverige • Besök på museer, instutioner och företag • Julbord • Lokala utflykter
Exempel på kortare och längre resor • USA, Sydafrika, Irland, Ungern, Andalusien, Apulien, Toscana, Portugal, NormandieBretagne, Estland med flera.
Andra resor har gått till bland annat • Amsterdam, Tallinn, Skagen, Köpenhamn, Alsace, Saima Kanal med flera.
Föreningens ambition och syfte är huvudsakligen att: • regionsvis ordna aktiviteter och träffar • skapa och främja kontakter och relationer mellan medlemmarna • arrangera gruppresor för medlemmarna med partners till inrikes och utrikes destinationer • förvalta den av föreningen grundade stipendiefonden för att utdela stipendier till unga, framåtsträvande anställda inom besöksnäringen för vidare utbildning.
Historik
Den 22 februari 1988 i dåvarande Svenska Resebranschens Förening påbörjades planeringsarbetet för bildandet av en seniorförening och den 23 mars 1988 på TUR i Göteborg bildades föreningen Resebranschens Seniorer/RS. Till dess förste ordförande valdes Helle Winther.
I juni 1988 antogs stadgarna. Som föreningens mål angavs bland annat att skapa förutsättningar för fortlöpande social kontakt med tidigare aktiva i resebranschen och att verka för tillkomsten av ett turistmuseum. Museiprojektet är i dag nerlagt i brist på resurser men allt materiel är arkiverat.
En stipendiefond grundades och i december 1997 övertog RS Stiftelse en fond från RTS/SAS som slogs ihop med den egna stipendiefonden. Närmare 450.000 har under åren delats ut som stipendium.
Ansök om medlemskap
så kan du delta i våra aktiviteter och resor. Formulär för medlemsansökan finns på föreningens hemsida (www.reseseniorer.  se) eller kontakta någon i styrelsen. Medlemsavgift 300:- per år.

http://reseseniorer.se/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here