Home Press Releases Rekordstort intresse för året runt-öppet Icehotel

Rekordstort intresse för året runt-öppet Icehotel

0
SHARE
Sommare ute, vinter inne. Tidigare i år var är det världspremiär för iskalla upplevelser året runt på Icehotel i Jukkasjärvi. Trots högt ställda förväntningar lockade den året runt-öppna isupplevelsen 60 procent fler besökare än väntat i juni och juli.
Konst av is och snö, prisbelönt mat på Icehotel Restaurant, aktiviteter som forsränning och isskulptering i kombination med sommarväder ute och vintertemperaturer inne har lockat besökare till Icehotel under sommaren.
– I juni och juli hade vi cirka 8000 besökare här, det är en ökning med 60 procent mot prognosen, berättar försäljningschef Beatrice Lind.
Under vintern kommer varje år omkring 50 000 besökare från runt 80 länder till Icehotel, och de flesta besöken är då från utlandet.
– Denna första sommar är hela 70 % av besökarna från Sverige. Det känns väldigt roligt och ligger helt i linje med vad vi förutsett, nämligen att fler och fler svenskar längtar efter upptäcka sitt eget land. Kanske kombinerar de sitt besök på Icehotel med vandring eller fiske, säger Beatrice Lind.
Ishotell mest googlat i Sverige
Förutom Sverige har Icehotel haft många besök från USA, Schweiz och Storbritannien i sommar, och många av de utländska besökarna som kommer till Sverige vill hinna med ett besök på Icehotel när de ändå är i Sverige. Det visade Visit Swedens nya rapport om vad utländska resenärer googlar på i samband med Sverige. Resultatet visar att det är orden ishotell och norrsken skrivits in i sökrutan flest gånger.
– Vi märker en stadigt ökande trafik till vår webbsida och att kunden väljer digitala vägar för att boka sin vistelse, så rapporten stämmer väl överens med vad vi ser i våra analyser, berättar Åsa Ribbing som är marknadschef på Icehotel.
www.icehotel.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here