Home Press Releases Nytt sökrekord på Flygresor.se vid släpp av lågprisflyg till New York och...

Nytt sökrekord på Flygresor.se vid släpp av lågprisflyg till New York och Bangkok

0
SHARE

I går gjordes rekordmånga sökningar på prisjämförelsesajten Flygresor.se. Med 145 000sökningar på en dag slogs det gamla rekordet från januari 2012 med 22 000 sökningar.  Det var släppet av Norwegians lågprisbiljetter från Stockholm till New York och Bangkok som lockade fram reslusten hos rekordmånga.

Flygresor.se är Sveriges största prisjämförelsesajt för flygbiljetter. En sökning på Flygresor.se visar resor från över 30 resebyråer och 700 flygbolag som flyger till över 5 000 destinationer vilket lockar kring 50 000 besökare till sajten varje dag som normalt gör kring 100 000 sökningar efter flygbiljetter.

 

I går torsdag 8 november gjordes hela 145 000 sökningar och det gamla rekordet från januari 2012, 128 000 sökningar på en dag, ökade med 22 000 sökningar.  Rekordrusningen orsakades av det enorma intresset för Norwegians släpp av billiga biljetter till svenskarna två favoritdestinationer New York och Bangkok.

 

– New York står för det överlägset största intresset just nu. Att New York är populärare är för att det är enklare att fatta ett spontant beslut om en storstadsresa en lång weekend, och i går krävdes det snabba beslut för att komma över de billigaste biljetterna. En Thailandssemester kräver kanske lite mer planering, säger Mikael Robertsson, vd på Flygresor.se.

 

Ursprungligen fanns biljetter från Stockholm till New York från cirka 2 100 kronor tur och retur, just nu kostar den billigaste biljetten cirka 2 700 kronor och priserna kommer nog krypa uppåt allt eftersom folk bokar. Till Bangkok finns det biljetter från cirka 3 400 kronor tur och retur.

 

För mer information vänligen kontakta:
Mikael Robertsson, vd Flygresor.se, mobil 070 101 40 00

 

Om flygresor.se
Flygresor.se är Sveriges största prisjämförelsesajt för flygbiljetter. Flygresor.se ingår i Svenska Resenätverket AB som driver och utvecklar webbsajter med inriktning på varor och tjänster relaterade till resor. Svenska Resenätverket AB startades 2006 och ägs av VD Mikael Robertsson och IT-arkitekt Olov Lindberg. Sedan 2012 finns även flyreiser.no i Norge och Flyrejser.dk i Danmark. Läs mer på www.flygresor.se.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here