Home Press Releases Nyårsfirande i utlandet: Här tillbringade svenskarna årets sista dag

Nyårsfirande i utlandet: Här tillbringade svenskarna årets sista dag

0
SHARE

På nyårsafton slogs nytt rekord då nästan 2 miljoner användare världen över valde att bo via Airbnb under sitt nyårsfirande. Det är nästan dubbelt så många jämfört med nyårsafton 2015.
Så var tillbringade resesugna svenskar årets sista dag? Data från Airbnb visar att svenskarna valde att åka till USA, Spanien och Australien över nyår. Men trots att många svenskar sökte sig utomlands för att fira, var det även en hel del som reste inom landet och även många utländska turister som reste till Sverige över nyårsnatten. Enligt Airbnb bokades mer än 4 400 boenden över nyår i Sverige.
Vänder vi blicken mot de 2 miljoner gäster som bodde med Airbnb i samband med nyår på ett globalt plan, kommer dessa från fler än 200 länder och områden och reser till nästan 200 länder och områden globalt. Favoritdestinationerna är USA följt av Frankrike, Australien, Spanien och Storbritannien. New York var än en gång den mest populära nyårsdestinationen bland Airbnb-resenärerna och cirka 55 000 användare tillbringade årets sista dag i The Big Apple. Andra populära städer var London, Paris, Tokyo och Rom.
Det globala genomsnittspriset för bokningar över nyår genom Airbnb låg på omkring 95 USD per natt och New York-värdar förväntas ha tjänat runt 32 miljoner USD totalt.
Samtidigt som klassiska resedestinationer som New York och Paris var fortsatt populära, är städer i Japan, Spanien, Mexiko och på Kuba och Nya Zeeland bland årets nya trendande nyårsdestinationer. De städer som har sett störst tillväxt i antal bokningar över nyår är Havanna, Queenstown, Las Palmas på Gran Canaria, Fukuoka-shi och Cancun.
Att bo genom Airbnb är en upplevelse i sig men under vinterns resa hade resenärer också möjlighet att dela i över 500 upplevelser, så kallade Experiences, över hela världen – och fler tillkommer varje dag. Resenärer kunde bland annat träna med en tidigare OS-guldmedaljör i Havanna, prova på en traditionell japansk målarteknik i Tokyo och uppleva jazzscenen i det tionde arrondissementet i Paris.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here