Home Press Releases Ny chef for Thomas Cook Airlines Scandinavia

Ny chef for Thomas Cook Airlines Scandinavia

0
SHARE
Per Knudsen, 49, tiltræder senest den 1. marts 2016 stillingen som administrerende direktør i Vings eget flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia, der er Nordens største charterflyselskab med ca. 1.100 ansatte. Selskabet er en del af Thomas Cook Group Airlines, som består af tyske Condor og engelske og belgiske Thomas Cook Airlines. Tilsammen udgør de fire selskaber Europas 11. største flyselskab.
Per blev i 1992 ansat i Spies koncernen’s finansafdeling og har siden 1997 arbejdet i forskellige roller i Thomas Cook Northern Europe´s Group Finance funktion, der bl.a. tæller danske Spies, svenske og norske Ving og finske Tjäreborg. Siden 2013 har Per Knudsen været finansdirektør (CFO) i Thomas Cook Group Northern Europe, der for tredje år i træk netop har offentliggjort et rekordoverskud – denne gang på 1.234 mia. svenske kroner.
Per færdiggjorde i 2003 en Executive MBA fra CBS og har siden arbejdet tæt sammen med den øverste koncernledelse omkring udvikling af den Nordiske strategi og forretningsmodel. Hans evner og viden om den nordiske rejsekoncern og rejsemarkedet vil bidrage til yderligere at udvikle flyselskabets strategi om at blive Europas bedste luftfartsselskab med fokus på rejsemål med sol og strand. Per vil rapportere til Christoph Debus, koncernchef i Thomas Cook Group Airlines og Magnus Wikner, administrerende direktør i Thomas Cook Northern Europe.
Per Knudsen overtager jobbet som administrerende direktør efter Torben Østergaard, der har ønsket at “trække stikket” og realisere egne rejsedrømme sammen med familien. Per Knudsen vil endvidere indgå i gruppens Management Board. Torben Østergaard forlader et dansk flyselskab, der både økonomisk og materielt er i god stand. I regnskabsåret 2013-2014 fik selskabet et overskud på 240 mill. kr. før skat, og inden for det seneste år er flyflåden med 13 Airbus-fly blevet tilført seks nye A321-fly. Sideløbende er to A321-fly samt fem A330-fly med plads til hver 322/396 blevet ombygget med nyt interiør for op mod 100 mill. kr.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here