Home Press Releases Norwegians passagerare donerar över en halv miljon till UNICEF

Norwegians passagerare donerar över en halv miljon till UNICEF

0
SHARE
Sommaren har inte bara bjudit på passagerarrekord och fulla plan. Norwegians passagerare har varit givmilda under hela sommaren och tillsammans donerat över en halv miljon norska kronor till UNICEF:s arbete för barn. Det är i samband med att Norwegians kunder har beställt en resa på internet som de har donerat pengar.
Totalt har Norwegians passagerare donerat 525 107 norska kronor under de sex senaste veckorna med hjälp av den nya internetbaserade donationsfunktionen från Amadeus.
–Jag vill tacka alla våra fantastiska passagerare för den generositet de har visat hela sommaren. Sammanlagt har de donerat över en halv miljon norska kronor till UNICEF:s arbete för barn över hela världen och det visar att ett litet belopp från många resulterar i stora summor. Det här bidrar till att ännu fler barn får den framtid de förtjänar, säger Norwegians VD Björn Kjos.
–Det här visar att Norwegians kunder vill vara med och bidra till en bättre värld för barn. Men det visar också att det är lättare att engagera sig när det är enkelt och smidigt att göra det, precis som Norwegian och Amadeus nu har gjort, säger generalsekreteraren för UNICEF Norge, Bernt G. Apeland
Ett litet klick i samband med att biljettköpet genomförs är det enda som krävs. Med donationsfunktionen kan man välja om man vill ge 25, 50, 75 eller 100 kronor. 25 kronor räcker till ett myggnät som skyddar nyfödda barn mot Malaria. För 50 kronor kan UNICEF vaccinera 45 barn mot polio och för 75 kronor kan 25 barn få skolböcker. För 100 kronor får man 34 näringspaket – 11 dagars ranson till ett undernärt barn.
Norwegian har samarbetat med UNICEF sedan 2007 och stödjer UNICEF i form av insamlingskampanjer och resestöd. Genom samarbetet har Norwegian bland annat flugit ett plan fullastat med nödhjälp till den Centralafrikanska Republiken och när Norwegian 2012 firade 10-årsjubileum gick överskottet från jubileumskonserten till UNICEF.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here