Home Press Releases Norrlands största mötesplats tar form – första hotellet i Östersund på över...

Norrlands största mötesplats tar form – första hotellet i Östersund på över 20 år

0
SHARE

Norra Sveriges största konferensanläggning och hotell på Frösö Park utanför Östersund invigs i maj 2015.  Frösö Park Hotel och mötesplatsen Frösö Convention Center riktar sig till såväl, lokala, nationella som internationella gäster. Inriktningen är möten och träning. Satsningen innebär bara i steg 1 en investering på nära en kvarts miljard.

–  Med tre minuter till Åre Östersund Airport och med fjällen som fond kommer möten hos oss att vara både tidseffektiva och njutbara. Vi vill skapa en miljö som ger utrymme för stora tankar och där det går att kombinera möten med träning, friluftsliv och ett riktigt bra boende, säger Björn Hemmingsson, vd på Frösö Park Hotel AB.

Konferensanläggningen, som totalt rymmer 4 400 gäster, har över 20 mötesrum fördelat på 6 500 kvm uthyrningsbara ytor för små och stora möten. Konferensen kommer även inrymma ett antal konceptrum, bland annat ett kök och ett bibliotek, inspirerade av hotellet The Hoxton i London.

–  Frösö Park- området har en enorm potential. Frösön är Storsjöns pärla, både lättillgänglig och naturskön. Vi vill bli norra Sveriges mest attraktiva park och ett område fyllt med bostäder, besökare, tränings- och uteaktiviteter, företag och naturupplevelser, säger Marcus Lundberg, vd på Frösö Park Fastighets AB.

Hotellet, som är det första som byggs i Östersund på 20 år, får 400 bäddar fördelade på 142 rum varav 10 sviter. Ytterligare ca 300 bäddar finns att tillgå i form av enklare boende. 1 000 kvadratmeter SPA/relax med gym och pooler såväl inom- som utomhus.

Privatägda Frösö Park Fastighets AB, som står bakom satsningen, investerar  200-250 Mkr och inom 5-10 år räknar man med lika mycket till.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here