Home Press Releases Musik på Dunkers scen i höst

Musik på Dunkers scen i höst

0
SHARE

Musikupplevelserna på Dunkers är täta. Dunkers RumEtt för unga har ökat sitt musikaliska program, nutida konstmusik-serien soundslike har kört igång och nu duggar akterna lika tätt som höstregnet – men värmen verkar vara en röd tråd.
Duo Siri Karlsson – 5 oktober 19.00
Albumaktuella duons fängslande framträdanden väcker tankar och underhåller visuellt. Duon består av Maria Arnqvist och Cecilia Österholm. Soundet dansar mellan naturljud, improvisation, tung trans och melankoli. Ett möte av musikgenrer där fantasy-film-musik frontalkrockar med folkmusikens mest sköra delar. En förförande krock där analoga instrument och elektronik skapar värme och eftertanke.
Entré: 180 kronor, 150 kronor med Kulturkort, 120 kronor student
Rigmor Gustafsson – 13 oktober 19.00
Värmländska jazzfenomenet Rigmor Gustafsson har ett imponerande facit där tre av hennes album sålt guld. Som om det inte vore nog har hon tilldelats utmärkelse för bästa jazzskiva, fått en grammis och erhållit kungliga Musikaliska Akademins Jazzpris. Det är svårt att inte imponeras av Rigmor och nu åker hon på europaturné med egen kvartett (bas, trummor och piano). En recensent myntade hennes stil som “Jazz att bli kär i” och det verkar onekligen som det svenska folket blivit det.
Entré: 275 kronor, 230 kronor med Kulturkortet
Duo Naranjo–Weurlander – 26 oktober 19.00
Två kända stjärnor på Tango Nuevo-himlen slår sig samman för ett gränsöverskridande möte mellan Chile och Finland. Deras första gemensamma skiva Entwined  består mestadels av egna kompositioner och passionen går inte att ta miste på. Olika kulturer till trots så är intensiteten, kraften, och vemodet något de har gemensamt.
Entré: 180 kronor, 150 kronor med Kulturkortet, 120 kronor student.
Good Harvest – 9 november 19.00
Good Harvest är Hanna Enlöf och Ylva Eriksson från Falun. De började som bandkollegor men efter att bandet splittrade fortsättande på egen hand. Och visst var det ett mästerligt drag. Med akustiska gitarrer och tekniskt utsökt stämsång har de sedan dess skapat känslofylld som berört många, därbland Per Gessle som signade bandet till sitt bolag. Genombrottet kom genom en liveinspelning av Joni Mitchells Woodstock. En video som idag har över tre miljoner visningar på Facebook.
Entré: 220 kronor
Belem – Didier Laloy och Kathy Adam – 17 november 19.00
Belem är en belgisk duo bestående Didier Laloy och Kathy Adam. Trots att dom bara är två till antalet låter dom som en hel orkest. Med cello dragspel bjuder dom på en ljudbild fylld av nyanser och kraft. Genremässigt rör sig duon mellan folktoner, klassisk musik och lekfull jazzimprovisation. Det här värmer i öronen – det är musik för lyssnare.
Entré: 195 kronor, 150 kronor med Kulturkortet, 120 kronor student.
Garmarna – 30 november 19.00
En musikalisk kärleksakt mellan medeltida ballader och elektroniska ljudbilder. Så kan man göra ett försök att definiera det mäktiga varma sound Germarna levererar. Bandet startade redan 1990 och har turnerat världen över fram till 2006 då det blev tyst. Efter 10 års tystad blev det återkomst med albumet “6” där man hörde gästartister som Thåström och Maxida Märak.
Entré: 230 kronor, 195 kronor med Kulturkortet
Se samtliga musikarrangemang på Dunkers webb

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here