Home Press Releases Mountain Bike Holidays – den perfekta introduktionen till cykling i Alperna

Mountain Bike Holidays – den perfekta introduktionen till cykling i Alperna

0
SHARE

Fart, teknik och lek

När de sista snöresterna har smält i skidbackarna står entusiastiska mountainbike-åkare redo att inta de österrikiska Alperna. Ofta är det samma gäster som besöker bergen både sommar och vinter eftersom likheten mellan skidåkning och mountainbike-åkning är stor. Högst upp på berget får man en överblick över terrängen och kan välja en rutt. En del passager klaras med en skarp sväng, men i andra måste man bromsa när kurvorna är rejält tvära och branta. På längre sträckor kan man köra riktigt fort och om man har provat på det några gånger grips man snart av glädjen över att kunna kontrollera både fart och teknik och njuter helt och fullt av den lekfulla känsla som förknippas med att köra utför en bergssida – antingen på skidor eller på två hjul.

Om man är reslysten, fascineras av bergens kärva, ofördärvade natur och lockas av tuffa mountainbike-aktiviteter står Bike Holidays redo att välkomna svenska gäster till Österrike under sommarhalvåret. En mix av instruktörer, cykeluthyrare och hotell i Österrike, Schweiz och Italien samarbetar under namnet Bike Holidays och erbjuder en perfekt introduktion till det cykelmecka som bergen är.

Sätt själv ihop det optimala paketet

I Österrike är det främst SalzburgerLand, Tyrolen och Vorarlberg som är med i samarbetet och dessa regioner erbjuder allt man kan önska sig som mountainbike-åkare – först och främst en krävande och spännande bergsterräng, men också bra övernattningsplatser, kompetent guidning och massor av möjligheter att kombinera de fysiska upplevelserna med kultur, gastronomi och sevärdheter.

På temat ”Bike & More” kan gästen välja mellan olika paket som t.ex. innehåller så olika saker som friskvård, gourmetupplevelser och familjeaktiviteter. Paketet är ett erbjudande till föräldrar med barn som vill göra olika saker under semestern och om man väljer ”Bike & Family”-paketet kan de vuxna ge sig i kast med de svåra backarna i terrängen medan barnen tränar och leker på mountainbike-skolan i sällskap med jämnåriga.

Godkänt och certifierat

Nivån är hög hela vägen. Alla guider är välutbildade och Bike Holidays erbjuder både turguidning och undervisning som är anpassad för nybörjare, de som har åkt en del tidigare och proffsen. Familjer och nybörjare kan lugnt och försiktigt bekanta sig med bergscyklingens finesser medan proffsen utmanas i utförsbackar som verkligen kräver att man behärskar sin mountainbike för att säkert kunna ta sig ned förbi alla klippor, hopp och smala leder.

En av de mest efterfrågade guiderna är Kurt Exenberger, som har en bakgrund som tränare och coach för det österrikiska mountinbike-landslaget. Kurt Exenberger är en av de bästa guiderna i området kring Kitzbüheleralperna, så de gäster som söker sig dit har möjlighet att få en upplevelse utöver det vanliga. Det erbjuds både gruppträning och individuell undervisning och kursdeltagarna kan välja mellan tjugotre olika moduler. Beroende på erfarenhet kan man välja kurser på grund-, fortsättnings- och proffsnivå och man kan alltid vara säker på att få en guide som är godkänd och certifierad oavsett av vilken nivå man väljer.

Inte bara svett, utan också njutning

Hotellen som ingår i Bike Holiday-initiativet har inte valts ut av en slump. De flesta är antingen tre- eller fyrstjärniga och det är enkelt att hitta ett hotell med förstklassigt läge, friskvårdsfaciliteter, utsikt över bergen och ett enastående kök. Skulle man få lust att ta det lugnt en dag och låta cykeln stå kan alltså njutning och välmående få stå i centrum.

Alla hotell som ingår i samarbetet är beredda att ta emot cyklister. De ligger med jämna mellanrum längs rutterna och serverar kolhydratrik kost. På många platser är värden själv en erfaren mountainbike-åkare och det är ofta han som blir din guide i terrängen.

Läs mer på: http://www.bike-holidays.com/en/home.html och http://www.austria.info/se/mtb-osterrike

Har du frågor, kontakta Michael Tauschmann, Österrikes Turistbyrå. Tel: 08-412 10 73. E-post: michael.tauschmann@austria.info

Jag vill också påpeka vårt bildarkiv www.austrianviews.at, där du hittar ett stort urval av högupplösta bilder. För att få gratis bilder vänligen registrera dig på webbplatsen så får du ett lösenord för nedladdning.

Intresserad av pressresa i sommar? Kontakta oss så hjälper vi dig!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here