Home Press Releases Medelhavet runt på sju dagar med världens största kryssningsfartyg

Medelhavet runt på sju dagar med världens största kryssningsfartyg

0
SHARE
Harmony of the Seas är galet stort – lika stor som tre och en halv fotbollsplan.Ombord finns allt man kan tänka sig, från en rutschkana som sträcker sig över tio våningar till en bar där robotar blandar och serverar drinkar. Det är svårt att inte ha kul på det nya rekordskeppet som snart kryssar i Medelhavet.
Rederiet Royal Caribbean International äger redan världens största kryssningsfartyg, Allure of the Seas, som hade premiär 2010. Nu har rederiet överträffat sig själva och byggt ett kryssningsfartyg som är ännu större. Med 2747 hytter fördelat på 16 våningar är Harmony of the Seas världens största kryssningsfartyg. Jungfrufärden kommer att ske i maj 2016 då Harmony of the Seas avgår från varvet mot Barcelona. Under sommaren kommer hon att avgå varje söndag på en sjudagarskryssning mot Palma, Neapel, Rom, Pisa (LaSpezias hamn) och Provence (Marseilles hamn).
– Det finns många fördomar om kryssningar, där kanske den vanligaste är att det skulle vara långtråkigt att spendera en semester på ett fartyg. Men vårt nya fartyg Harmony of the Seas erbjuder fler aktiviteter än vad som hinns med på en vecka och dessutom besöker man sex spännande destinationer på kryssningen, jag vågar påstå att det är omöjligt att bli uttråkad, säger Mats Jacobsson, nordisk Managing Director, RCL Cruises Ltd.
Utöver gym, spa, restauranger, klättervägg, surfsimulator och linbana finns också en bar med robotbartenders, insideshytter med virtuella fönster med utsikt från utsidan och en vattenpark för barnen med tre vattenrutschkanor som sträcker sig över tio våningar och därmed är det högsta till havs. Fartyget har dessutom utrustats med VOOM, den snabbaste internet-uppkopplingen någonsin ute på havet.
– Den snabba internetuppkopplingen, som är unik till sjöss, underlättar inte bara för den som vill planera semesterutflykter längs vägen utan gör det också enkelt att instagramma en semesterbild från den virtuella balkongen eller lägga upp en selfie från linbanan, säger Mats Jacobsson.
Fakta Harmony of the Seas och kryssningar i Medelhavet
Lanseras: juni 2016
Rederi: Royal Caribbean International
Storlek: 227 000 bruttoton fördelat på 18 våningar varav 16 har hytter.
Max kapacitet: 6 410 gäster
Antal hytter: 2747 hytter
Rutt: 7 nätter från Barcelona med stopp i Palma, Neapel, Rom, Pisa (LaSpezia) och Provence (Marseilles).
Avresa: Söndagar från Barcelona.
Datum: Endast en säsong i Medelhavet, sedan fortsätter fartyget till Karibien. Första kryssningen från Barcelona är 7/6 och sista 23/10.
Prisexempel: 11 927 per person i balkonghytt med avgång 12/6 från Barcelona. Flyg och transfer tillkommer. Går att köpa direkt av Royal Caribbean eller från resebyrå.
För mer information, vänligen kontakta Louise Sallander på 0725 56 52 20 eller louise.sallander@primegroup.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here