Home Press Releases Malaysia – en av världens tuffaste Formel 1 banor

Malaysia – en av världens tuffaste Formel 1 banor

0
SHARE

Malaysia 2014 Formula 1 Petronas Grand Prix står nu inför dörren. Närmare bestämt 28-30 mars 2014, med tävlingsdag den 30 mars.

Formel 1 säsongen startar i Australien den 16 mars och sedan följer Malaysia. Racerbanan i Kuala Lumpur är en av de största utmaningarna under F1 touren. Vädrets makter kan komma spela stor roll i avgörandet och valet av däck är därför mycket viktigt. Det gör också att loppet blir strategiskt intressant då varje stopp kostar värdefull tid. Racerbanan i Kuala Lumpur är också en trixig med många snäva kurvor, vilket ställer extra höga krav på däck och förare. Detta i kombination med några riktigt bra raksträckor och topphastigheter över 300km/tim.

Här går det undan och champagneglaset skakar när bilarna passerar i hög hastighet vid depåläktaren.

Tävlingen i Kuala Lumpur är rätt lätt att ta sig till och från med buss, tåg och bil. Bra organiserat och de nästan +100.000 åskådarna kan ganska lätt ta sig till och från banan, och från de centrala delarna av K.L.

Det finns flera researrangörer i Norden som arrangerar resor för de som är intresserade och  en lista finns på www.malaysiaf1.net samt vidare information, mer teknisk sådan: www.sepangcircuit.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here