Home Press Releases Magisk sagovandring invigs under Barnkalaset på Sofiero

Magisk sagovandring invigs under Barnkalaset på Sofiero

0
SHARE

Söndagen den 7 maj öppnar Barnens Sofiero för säsongen. Det blir pyssel, lek, teater och en sagovandring utöver det vanliga när Prins Oscars Sagoskog invigs.
Barnens Sofiero är, precis som det låter, barnens egen plats i slottsparken. Här kan man leka i prinsessans Ingrids och prinsarnas lekstugor, precis som kungabarnen gjorde en gång i tiden. Under hela sommaren är det öppet för pyssel, sagor, utklädningslekar och stoj.
Den 7 maj öppnar lekstugorna med ett festligt Barnkalas. Då invigs även första delen av Prins Oscars Sagoskog där du kan följa med på en vandring bland talande träd och bekanta dig med skogens magiska invånare. Prins Oscars Sagoskog är Helsingborgs stads dopgåva till prins Oscar.
Några av programpunkterna 7 maj
11.30 Invigningsvisning av Prins Oscars Sagoskog
12.00 Guidning bland kungabarnens odlingar
12.30–14.30 Föreställningen Sagoakuten med Lilla Vilda Teatern. (Pop up-teater).
Under hela dagen kan man skapa, pyssla, så frö och plantera med hjälp av Sofiero Vänner. Det blir även korvgrillning och slottscaféet säljer kaffe och bullar.
Fri entré för barn och en vuxen i sällskap med barn (gäller 7 maj).
Barnens Sofiero är öppet för pyssel, lek, sagor och bus hela säsongen från och med 7 maj. Alla barn upp till 18 år går in gratis på Sofiero. Öppet varje dag mellan klockan 10.00-18.00
sofiero.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here