Home Press Releases Lycka för en turistchef

Lycka för en turistchef

0
SHARE

Det är en solig dag och jag vandrar stolt från båten till jobbet. På vägen hör jag ett sorl av olika språk och urskiljer italienska, tyska, ryska och danska. Jag möter en förväntansfull finsk familj på väg mot Djurgården och lite längre fram använder ett engelsktalande par Stockholmskortet när de kliver på bussen. Solen skiner, det är redan varmt fastän det är tidigt på morgonen, och runt mig är det ett myller av semesterklädda människor. Jag sticker ut ur mängden, ja jag är verkligen i minoritet och jag myser.

Det är min stad – the Capital of Scandinavia och det är tack vare vårt jobb som de här människorna är här i dag. Jag njuter frukten av allt hårt arbete med kampanjer och anbud på kongresser, på mässor och på webben, med PR och all kreativitet som mina kollegor och våra samarbetspartners har lagt ned. Det här är lycka för en turistchef. Och dessutom var hotellen helt proppfulla i augusti och september, mycket tack vare 27 000 kardiologer och andra medicinska kongresser.

För att fortsätta att utvecklas som turistdestination behöver vi satsa på infrastruktur; fler möteslokaler, fler direktflyg, fler evenemangsarenor. Snart öppnar vår nya efterlängtade kongressanläggning Waterfront, flera hotell och den nya Stockholmsarenan. Och vi måste förstås fortsätta att värva turister, kongresser, möten, kryssningspassagerare och evenemang. Men om mottagandet på plats inte fungerar spelar fagra ord, broschyrer, vackra bilder och geniala kampanjer ingen roll.

Det ligger det i tiden att lägga allt på marknadsföring och tillhandahålla service online. Visst kan du boka biljetter, söka information, få tips och göra det mesta på webben, men när du verkligen vill veta något – är det ingenting som går upp emot det personliga mötet, den mänskliga kontakten och de individuella råden. Så vi satsar på mobila turistinformatörer, live-chat och på en ny turistbyrå. Den 2 september öppnade vi en ny högteknologisk och flexibel turistbyrå på Vasagatan 14, mitt emot centralstationen i Stockholm. Det är kärnan i vår service gentemot besökaren. Här ger vi en kvalificerad och personlig service där besökaren befinner sig. Och hit är du också förstås välkommen nästa gång du besöker Stockholm, oavsett om du pratar svenska, finska, danska eller norska.

 

Peter Lindqvist, VD
Stockholm Visitors Board
peter.lindqvist@stockholm.se
www.stockholmtown.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here