Home Press Releases Köpenhamn firar blått guld och hemliga platser

Köpenhamn firar blått guld och hemliga platser

0
SHARE

Under Köpenhamns kulturmånad Wonder Cool i februari kan du utforska det okända Köpenhamn, fira det blå guldet och det nordiska köket, lyssna på musik i parkeringsgarage, besöka arkitekturens maskinrum och gå på MAD Mondays.

Gastronomiska seglatser, guidade promenader i det glömda Köpenhamn, firandet av det blå guldet, en titt bakom arkitektens arbete och musik i nya och välbekanta konstellationer är några av de saker som finns på programmet under kulturmånaden Wondercool, som arrangeras i februari för tredje året i rad.

Blått guld och MAD Mondays
Ett av Köpenhamns populäraste sommarevenemang, matfestivalen Copenhagen Cooking bjuder i sin vinterversion bland annat på ett firande av blåmusslan. Under namnet “Blått guld” arrangeras på eftermiddagarna gastronomiska båtturer i hamnen, där man lägger till vid olika restauranger som tillagar olika rätter med blåmusslor som bas.

Ett annat nytt initiativ som drar igång i under Copenhagen Cooking är MAD Mondays (MAD betyder mat på danska), som anordnas av personerna bakom MAD-symposiet. Här kan du diskutera vår matkultur och samtidigt lära dig något om framtidens mat och gastronomi. Du kan också äta en måltid utöver det vanliga när “I’m a Kombo” bjuder på “The Social Act” och utforskar och tolkar måltidens moderna ramar.  Gastronomiska frågesporter, promenader i det nordiska köket och en lakritsfestival är bara en del av allt som står på programmet.

Bakom Köpenhamn, arkitektur och konst
Dansk Arkitektur Center organiserar “Secrect Sunday Walks” i de dolda delarna av Köpenhamn och arrangerar guidade promenader till Refshaleøen, Nordvest och Ørestad. Du kan också komma “bakom kulisserna” när några ledande danska arkitektföretag öppnar sina dörrar.

I samband med Wondercool kan du under februari månad också gå på gratis guidade turer (på engelska) på Arken, Louisiana och Statens Museum for Kunst, som också erbjuder vinterjazz.

Musik i parkeringsgarage och i butikerna på Bredgade
Musikfestivalen FROST bjuder även i år på ett antal danska och internationella namn, och många av konserterna sker på ovanliga platser. Bland annat spelar Efterklang i DieselHouse i sydhamnen, och det arrangeras även konserter i en pianobutik och i ett hemligt underjordiskt parkeringsgarage.

Du kan också gå på modesalong, när Designmuseum Danmark i samband med specialutställningen Pladecovers – vinylens revival – samarbetar med Copenhagen Fashion Festival och håller salong om musik, mode och identitet.

Det är Copenhagen Cooking, Copenhagen Jazz Festival, Designmuseum Danmark, Dansk Arkitektur Center, musikfestivalen FROST, Arken, Louisiana, Statens Museum for Kunst och Copenhagen Fashion Festival, som tillsammans med Wonderful Copenhagen har gått samman för att göra februari till en kulturmånad som ska få både lokalbefolkningen och turisterna att nyttja staden under hela året.

Wondercools webbplats www.wondercoolcopenhagen.com
Wondercools signaturfoto: Hämta via http://copenhagenmediacenter.com/#/photo/1791
#Wondercool
Wondercool på Facebook

Wonderful Copenhagen
Festivalansvarig
Sine Lebech                                               
Telefon: +45 3355 7485
Mail:sle@woco.dk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here