Home Press Releases Icehotel nominerade till Stora Turismpriset 2017

Icehotel nominerade till Stora Turismpriset 2017

0
SHARE

ICEHOTEL slog upp dörrarna till det året runt öppna konceptet ICEHOTEL 365 i november förra året. Konst av is och snö, prisbelönt mat på ICEHOTEL Restaurant, aktiviteter som forsränning och isskulptering i kombination med sommarväder ute och vintertemperaturer inne har lockat fler besökare än väntat till ICEHOTEL under sommaren. Nu är ICEHOTEL 365 nominerat till Stora Turismpriset 2017.
Stora Turismpriset 2017 delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism med Tillväxtverket som huvudman, och vinnaren utses den 7 december.
– Att ICEHOTEL är öppet 365 dagar om året adderar en ny dimension av utveckling för en destination som tidigare mestadels fokuserat på vintersäsongen. Nu erbjuder vi våra gäster is och- snöupplevelser året runt i kombination med speciellt utvecklade aktiviteter för respektive årstid, säger Christophe Risenius som nyligen tillträdde som VD för ICEHOTEL.
Han fortsätter.
– Det året runt öppna ishotellet har också skapat spännande möjligheter i samarbetet med de andra aktörerna i regionen.  Tillsammans kan vi stärka såväl Kirunas som Swedish Laplands position som en av Sveriges mest spännande destinationer.
Det året runt öppna delen av ICEHOTEL består av en isbar, ett isgalleri och tjugo issviter, nio av dem med privat bastu och relax, individuellt skapade och handskulpterade av formgivare från hela världen. När det säsongsöppna vinterhotellet smälter ner om våren står ICEHOTEL 365 kvar, och kyls ner till fem minusgrader med hjälp av solenergi.

Pris går till utveckling av turism i Sverige
För 24:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset som är på 100 000 kronor. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.
– Årets nominerade till Stora Turismpriset 2017 har ett tydligt fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning som är viktiga kriterier för besöksnäringens utveckling i Sverige. Representationen är god och varierad med spännande aktiviteter och upplevelser både i stad och på landsbygd, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.
Läs mer om Stora Turismpriset 2017.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here