Home Press Releases Hembyte.nu ökar kraftigt under senaste året

Hembyte.nu ökar kraftigt under senaste året

0
SHARE

Antalet medlemmar på hemsidan HemByte.nu ökade med 36% i September-Oktober jämfört med 2011

5 November 2012 – Antalet medlemmar på HemByte.nu har ökat med 36% under sep/okt 2012, jämfört med 2011 och det skickas i snitt en förfrågan var annan sekund inom nätverket.

 

Intresset för Sverige som resmål är stort. Antalet förfrågningar till Sverige ökade med 6,8% under året och Sverige är den 7:e mest populära destinationen på hemsidan. Sverige som resmål har haft en stark utveckling de senaste åren och många resenärer söker sig i allt större utsträckning till platser som inte räknas till massturismdestinationerna.

 

Intresset för att resa är något svenskarna prioriterar. Hushållens turismkonsumtion ökade mer än hushållens totala konsumtion under 2011.* Med HemByte.nu kan man sänka sina reskostnader och fortsätta resa utan att spräcka sin budget.

 

En trend som har ökat aktiviteten i nätverket är weekendresor. Med lågprisflygen har en weekend i Europas storstäder blivit en allt mer intressant byteschans. Med vår ”Sista Minuten” funktion kan man snabbt och enkelt planera spontana resor. ”Det ger resenären mer flexibilitet och frihet att planera små semestrar.” säger Ed Kushins, VD och grundare av HomeExchange.com. “kombinerat med lågprisflygen har hembyten blivit ett smart och trendigt alternativ för budgetresor”.

 

I Frankrike ser de också en ny trend: “Vi har märkt en kraftig ökning på förfrågningar inom Frankrike sedan mitten september” säger William Heinzer, ansvarig för den Europeiska marknaden. “Franska medlemmar vill gärna byta med varandra och upptäcka nya delar av landet. Våra medlemmar har upptäckt att man behöver inte resa långt bort för att hitta ett spännande resmål. Som familj är det så mycket enklare att komma till ett fullt utrustat, bekvämt, mysigt hus istället för att ett hyresobjekt utan leksaker mm. “Förra påsken bytte vi med en familj i Saint-Malo. Vi tyckte så mycket om det att vi har bokat in 2 nya byten i Frankrike, ett i Provance och ett i Alsace” säger Estelle, en mamma med 2 tonåringar från Paris.“Våra bytespartners från landet älskar att få komma till Paris på lovet!!”

 

 

Om HomeExchange.com

HomeExchange.com startades 1992 av Ed Kushins och har under de senaste 20 åren vuxit till det största företaget online för semesterbostadsbyten. I år kommer våra 43,000+ Medlemmar att göra mer än 75,000 byten i 140 länder. Med HomeExchange.com kan du hitta boende i storstäder, badorter och i små byar, på orter du alltid velat besöka och på ställen du aldrig hört talas om. Du får uppleva något helt annat än att vara vanlig turist när du bor i ett vanligt hem mitt i samhället du besöker. Siten finns på 16 språk inkluderat den svenska siten HemByte.nu. HomeExchangeGOLD.com för lyxsegmentet lanserades 2012.

 

# # #

För mer information kontakta:

 

Karin Kåsa                          

Landsrepresentant för Sverige

Karin@HemByte.nu

Tel: 031-360 85 77

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here