Home Press Releases Hållbar turism i Alpbachtal

Hållbar turism i Alpbachtal

0
SHARE

I österrikiska Alpbachtal går det att turista med gott samvete. Regionen har med stor framgång lagt ned mycket energi på att miljöanpassa turistnäringen.

Inte nog med att Alpbach i Alpachtal utnämnts till Österrikes vackraste by, här är det också miljövänligt att vara turist. Regionens turistnäring har under många år arbetat på att få turismen mer hållbar. Resultatet är bland annat gratis resor i området, för gäster på något av hotellen. Mellan de 10 små orterna åker övernattande hotellgäster gratis med lokalbussarna. På samma sätt är det gratis att ta någon av regionens linbanor upp på bergen för att komma till de mer än 900 kilometer vandringsleder som området stoltserar med.

Bergsvandringarna bjuder på storslagna vyer, vackra alpsjöar och aktivt djurliv. De som vill ha en mysig utflykt i det gröna väljer en enklare vandringsled på grönskande ängar. Något mer äventyrligt är det på bergslederna som också bjuder på en del klättring. Här finns något för alla smaker.

Hotell- och vandrarhemsgäster i området har inte enbart gratis tillgång till lokaltrafikens bussar och linbanor. Med Alpbachtal Seenland Card är det också gratis entré till lång rad insjöar och utomhusbad.

Ett annat omtyckt sätt att ta sig runt i Alpbachtal är på två hjul. Tycker man om att cykla har man helt enkelt kommit rätt. Det böljande landskapet är magiskt vackert och för de som inte vill ta ut sig helt går det att hyra el-cyklar. För varje tramptag hjälper också den lilla tysta elmotorn till, vilket gör att det känns som att man har konstant nedförsbacke – även då det går uppför berget. Elgeneratorerna laddas med ren el, från vattenkraftverk i närheten.

Hållbar, ekologisk turism i ett makalöst vackert landskap!

För mer information om Alpachtal Seenland:

http://www.austria.info/se/hitta-din-sommarsemester-i-osterrike/alpbachtal-seenland-1827104.html

http://www.alpbachtal.at/en/region/alpbach

Har du frågor om Österrikes miljövänliga turistalternativ, kontakta Michael Tauschmann, Österrikes Turistbyrå. Tel: 08-412 10 73. E-post: michael.tauschmann@austria.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here