Home Press Releases Gasteinerdalen – ett paradis för vattendjur

Gasteinerdalen – ett paradis för vattendjur

0
SHARE

Sommaren i Gasteinerdalen bjuder på vackra berg med möjlighet till en aktiv semester med vandring och cykling liksom en mängd spa och wellness i de många termiska baden som har sina naturliga källor i dessa berg.

De världskända och traditionsrika termiska källorna i Gasteinerdalen är de största i sitt slag i de alpina bergsområdena. Det är en värld som tar dig till helt nya höjder av välbefinnande. Här är det svåraste – att välja. För utan att överdriva kan man konstatera att här finns allt man kan begära. Och man kan inte hinna allt på en dag; massagebehandlingar, radonterapi och pooler med det renaste, 36-gradiga mineralkällvattnet. I Alpentherme i Bad Hofgastein och Felsentherme i Bad Gastein ligger fokus på aktiviteter för familjen. Här kan familjen både slappna av och sysselsätta sig med många inom- och utomhusnöjen.

Oceaner av erbjudanden

Och vi kan fortsätta. Här finns en tolv meter hög multimediekupol där du kan gå på vattenbio, åka rutschbana så snabba att du tappar andan, träna på gym och spela beachvolley, åka rafting banor och ta kosmetiska behandlingar. Här finns vattengymnastik och massage, solterrasser och barer, bastu och manikyr. Och så kan vi fortsätta och fortsätta.

Just bastuområdet är en österrikisk specialitet som många svenskar nog bör fundera över innan besöket. ”Sauna World” är till för både män och kvinnor, vilket är trevligt om man som par vill basta tillsammans. I Alpentherme erbjuds även ”Ladies Wold”, och detta bastuområde är endast avsett för kvinnor.

Radon i rätt doser

I århundraden har Gastein varit välbesökt på grund av sina varma källor och sina kurbad. Det 46-gradiga varma källvattnet inifrån berget innehåller grundämnet radon. Det är egentligen ett radioaktivt ämne, men i mycket små doser har det en positiv – och till och med läkande verkan.

Radonterapi är bra vid kroniska reumatiska sjukdomar, besvär med luftvägarna och olika hudåkommor. Terapin stimulerar regenereringen av celler och är muskelavslappnande. För den som endast är intresserad av radonterapi så finns den helt speciella ”Heilstollen” i Gasteinerdalen. Där ges rätt doser av radon inne i gruvgångar. Upp till 90 % av gästerna upplever att deras smärta lindras och att deras livskvalitet ökas.

Läs mer om hälso- och spa-semester i Gasteinerdalen på www.gastein.com , www.alpentherme.com , www.felsentherme.com och www.gasteiner-heilstollen.com

Billtåg till Österrike – Börja resan med en god natts sömn, ta med bilen som bagage och vakna upp med alperna utanför fönstret. Med billtåget DB Autozug åker du bekvämt och sparar många timmars bilresande på din semester. Läs mer: https://www.dbautozug.de/autozug-se/resmal/oesterrike/

Har du frågor, kontakta Michael Tauschmann, Österrikes Turistbyrå. Tel: 08-412 10 73. E-post: michael.tauschmann@austria.info

Jag vill också påpeka vårt bildarkiv www.austrianviews.at, där du hittar ett stort urval av högupplösta bilder. För att få gratis bilder vänligen registrera dig på webbplatsen så får du ett lösenord för nedladdning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here