Home Press Releases Fra norsk horisont

Fra norsk horisont

0
SHARE

Norges største rederi, Color Line øker kapasiteten mellom Norge och Danmark, og satser ca 100 millioner kroner på utbygging av SuperSpeed 1 som går i trafikk mellom Kristiansand og Hirtshals. Siden oppstarten i 2008 har næ rmere 2,7 millioner passasjerer reist med SuperSpeed 1.

Etter utbyggingen vil skipet få en daglig kapasitet på nærmere 14 000 passasjerer. I tillegg kommer kapasiteten til SuperSpeed 2 mellom Larvik og Hirtshals med nærmere 7 500 passasjerer. Selve ombyggingen gjøres ved å utvide skipet med en extra modul akter på dekk 7 og 8. Arbeidet vil bli foretratt ved STX i Helsinki og vil etter planen ta fem uker i perioden januar-februar 2011.

Hvalturisme

To svensker dro til Canada for å se hvaler 1981. På spørsmål om hvorfor de reiste så langt, ettersom man kan se hval utenfor norskekysten, fortalte forsker fra Vancouver. Året etter reiste de til Nord-Norge. Det var den egentlige starten på hvalturismen og Hvalsafari A/S som ble stiftet i 1989 på Andenes.

Besøkstallene til safariene vokser, og totalt har rundt 200 000 hvalturister hilst på Moby Dick. Hvalsafari A/S har som mål å framstå som den ledende aktør innenfor naturbasert kunnskapsturisme. Prisen er slett ikke avskrekkende. For NOK 800 får man omvisning på hvalsenteret, en guidet tur på 3-5 timer ut til hvalfeltet inkl. et lett måltid om bord og sist, men ikke minst, et deltagerdiplom.

Norwegian med fler passasjere og ny rute

Norwegians passasjerervekst fortsatt i august med 28 prosent fler passajerer sammenlignet med samme måned i fjor.

Norwegian økte antall avganger i august med 2 000 sammanlignet med samme måned i fjor. De aller fleste av disse flytningene ble fløyet med nye og større fly. Vi er derfor svært godt fornøyd med at den store passagerveksten fortsetter, noe som antyder at både mer erfarne og nye Norwegian- kunder er godt tilfreds med både produktet og den stadig voksende ruteporteføljen vi kan tilby, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Den 6 november åpner Norwegian ukentlig direkteflygning fra Oslo-Gardermoen til den marokkanske badebyen Agadir. För første gang åpner Norwegian også ruter till Marokko fra Sverige og Danmark. Norwegian har 48 nye 737-800 fra Boeing som levereres fram til 2014. Nå kjøper bolaget ytterligere 15 nye fly fra Boeing.

 

Unn Marstad, Oslo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here