Home Press Releases Fortsatt tillväxt och passagerarökningar för Sverigeflyg och Malmö Aviation

Fortsatt tillväxt och passagerarökningar för Sverigeflyg och Malmö Aviation

0
SHARE

Sverigeflyg och Malmö Aviation går mot strömmen på en turbulent flygmarknad och uppvisar god tillväxt och passagerarökningar. Bolagen, som ingår i Braathens Aviation-koncernen, har gemensamt 12 destinationer och har seglat upp som klara utmanare på den svenska inrikesflygmarknaden med en gemensam marknadsandel på över 30 %.

På en turbulent och, för de flesta aktörer, olönsam marknad går Sverigeflyg  och Malmö Aviation mot strömmen. Under året har bolagen stärkt sin gemensamma position som utmanare när det gäller inrikesflyg i Sverige. Med en stabil passagerartillväxt har de båda bolagen nu en marknadsandel på inrikesflyg på över 30 %, trots att linjenätet inte är fullt utbyggt än. Dessutom visar båda bolagen en stabil lönsamhet.

Det totala antalet passagerare på Sverigeflygs och Malmö Aviations och gemensamma linjer ökade med hela 110 000 under perioden januari-oktober 2012, jämfört med samma period 2011.

– Vi växer, och vi väljer att fortsätta växa organiskt med fokus på lönsamhet. Att fler kunder väljer att resa med oss ser vi som ett kvitto på att vi har en attraktiv produkt, där enkelheten och närheten till Bromma är en viktig faktor, säger Michael Juniwik, VD för Sverigeflyg.

Sverigeflyg och Malmö Aviation har sedan ett drygt år tillbaka gemensam ägare i Braathens Aviation. Bolagens gemensamma linjenät knyts samman på Bromma Stockholm Airport, som tack vare storleken, de snabba flödena är perfekt för den som byter flygplan för att nå slutdestinationen då transfertiden endast är 15 minuter. Under januari-oktober 2012 har transferresandet på Bromma flygplats mer än fördubblats (+ 111 %), jämfört med 2011.

 – Under det senaste året har vi genomfört en rad förbättringar som ytterligare underlättar resandet för våra kunder. Ett exempel på det är att våra tidtabeller och biljettregler är synkroniserade. Lägg därtill att vi på Malmö Aviation har flest avgångar per dag till och från Stockholm från såväl Malmö som Göteborg. Det innebär stor valfrihet för dem som väljer att flyga direkt till någon av våra destinationer, men även för dem som flyger vidare via Bromma, säger Henrik Löfberg, marknadschef, Malmö Aviation

Gemensamt räknar Sverigeflyg och Malmö Aviation nå en milstolpe 2012 genom att för första gången gemensamt transportera över 2 miljoner inrikespassagerare.

För mer information kontakta:

Michael Juniwik, VD Sverigeflyg, tel: 070-821 45 00, epost: michael@sverigeflyg.se
Emma Sandsjö, Kommunikationsansvarig, tel: 076-555 74 03, epost: emma@sverigeflyg.se

Sverigeflyg är samlingsnamnet för Sveriges snabbast växande flygbolag. Syftet är att med effektiv flygdrift skapa lägre priser på flyg till och från Stockholm. Utifrån Bromma trafikerar Sverigeflyg sex permanenta inrikeslinjer och charterflyg på säsongsbasis  från de lokala orterna. Bolaget består av Blekingeflyg, Flysmåland, Gotlandsflyg, Kalmarflyg, Kullaflyg och Sundsvallsflyg. Sedan starten 2001 har Sverigeflyg sänkt priserna på svenskt inrikesflyg samtidigt som resenärerna fått ett effektivare och miljövänligare inrikesflyg. Sverigeflygs bolag är miljöcertifierade enligt ISO 14001. Sverigeflyg har “Sveriges nöjdaste kunder” inom inrikesflyg, enligt Svenskt Kvalitetsindex 2010 och 2011.

www.sverigeflyg.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve − 2 =