Home Press Releases Flyselskapene beregner for kort tid til transfer

Flyselskapene beregner for kort tid til transfer

0
SHARE

Flyselskapene tar ikke alltid hensyn til flyplassenes minimumstider for flyforbindelser. Enten man bestiller reisen selv eller igjennom et flyselskap, bør minimumstiden for den aktuelle flyplassen sjekkes.
Har du opplevd å miste flyforbindelsen din på en stor flyplass ute i Europa? Da er du ikke alene. Trøsten er at dersom man kommer for sent til neste flyvning på grunn av en forsinkelse, står flyselskapet normalt ansvarlig for at passasjeren kommer seg frem til endelig destinasjon. Dette er regulert av EUs passasjerettighetsforskrift EC 261, og gjelder når hele reisen er gjennomgående og under samme bestillingsreferanse. Da kan passasjeren ha krav på alternativ transport til reisemålet, i tillegg til en økonomisk kompensasjon mellom 250 og 600 Euro.
Viktig med flyplasstider
Mange flyselskaper er likevel ikke nøyaktige nok når de legger inn tider for flyoverganger. Dermed får mange tidsproblemer og mister sine påfølgende fly, forteller landssjef for AirHelp i Norge, Andreas Hermansson.
– Nylig håndterte vi et tilfelle der en familie på fire mistet sin flyforbindelse i Frankfurt fordi de hadde mindre enn ti minutter mellom flyvningene. Flyselskapet hevdet at familien hadde rukket flyet om de hadde ”fortet seg”. Dette illustrerer et problem som stadig flere opplever, sier Hermansson.
Usikre minimumstider
Flyplassene beregner egne minimumstider for flyforbindelser, og disse har gjerne større tidsmargin enn flyselskapenes egne beregninger. Derfor er det viktig å undersøke hva som gjelder for nettopp din reise før du bestiller.
– Ved å ha tilstrekkelig med tid unngår man ubehageligheter, stress og i verste fall tapt reise. Uansett minimumstid, anbefaler vi alltid minst to timer mellom flyvningene, spesielt dersom du skal sjekke inn bagasjen igjen. Da unngår du en ubehagelig overraskelse på ferieturen, avslutter landssjef i AirHelp, Andreas Hermansson.
Det er viktig å huske at minimum transfertid gjelder kun når bagasje er innsjekket for transport til sluttdestinasjonen. Her er oversikten over de vanligste transferflyplassene for nordmenn (se komplett liste under):
Oslo Gardermoen: Minimum 60 minutter (minimum 30 minutter for innenlands flyvning)
København Kastrup: Minimum 45 minutter (minimum 30 minutter for innenlands flyvning)
Stockholm Arlanda: Minimum 50 minutter (minimum 20 minutter for innenlands flyvning)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here