Home Press Releases Flygbolaget BRA: 1,5 år som varumärke – nu topp 10 mest rekommenderade...

Flygbolaget BRA: 1,5 år som varumärke – nu topp 10 mest rekommenderade i Sverige

0
SHARE

Flygbolaget BRA ligger på tionde plats över Sveriges mest rekommenderade varumärken 2017 i en rykande färsk varumärkesundersökning från YouGov Brand Index Sverige.
Inga andra flyg- eller resebolag finns med på tio-i-topp-listan.
“Det är fantastiska nyheter som helt och hållet beror på alla duktiga medarbetare och kollegor runt om i landet som varje dag gör sitt yttersta för att tillmötesgå våra kunder och resenärer” utbrister flygbolagets VD Christian Clemens.
Flygbolaget och varumärket BRA bildades i februari 2016, efter sammanslagning av fler olika, regionala flygbolag. BRA listas nu tillsammans med etablerade och sedan gammalt starka varumärken som Volvo, Västerbottenost och BOSE.
“Att både hålla kundnöjdhet i topp och nu rankas som ett av Sveriges mest rekommenderade varumärken efter den utvecklingsresa som gjorts i bolaget, med sammanslagningar av verksamheter och kulturer, systembyten, nya flygplan och ett helt nytt varumärke är en oerhörd prestation, som jag är mycket stolt och glad över” fortsätter Christian.
Under 2017 har BRA även rankats av Svenskt Kvalitetsindex (SKI) som det flygbolag i Sverige som har allra nöjdast kunder. Mer: http://bit.ly/2zYyRFe

Mer om YouGovs undersökning
Cirka 300 svenska varumärken har inkluderats i YouGov Sveriges dagliga mätning 1 november 2016 till 31 oktober 2017. 160 intervjuer har även gjorts med kunder till respektive varumärke. Yougov har inkluderat varumärken som baseras på minst 500 intervjuer.
Resultatet har räknats ut genom att beräkna andelen som skulle rekommendera varumärket minus andelen som skulle undvika att göra det. Mer om YouGov Brand Index: http://bit.ly/2zW2wBi
1.      Swish
2.      Nokian
3.      Michelin
4.      Avanza
5.      BOSE
6.      Västerbottenost
7.      Volvo
8.      Continental
9.      Goodyear
10.  Flygbolaget BRA

Om flygbolaget BRA
Flyg BRA, som vi säger, står för Braathens Regional Airlines. BRA är också så som vi vill att våra kunder ska uppfatta oss. BRA tar inga extra avgifter för sittplats, boardingkort, incheckat bagage upp till 20 kg eller kundservice per telefon. Vi bjuder dessutom alla passagerare på frukost innan klockan 09 och kaffe med kaka eller ibland bulle eller smörgås därefter. Självklart är det alltid öppet köp i 24 timmar, fram till 12 timmar före avresa. Fria tidningar erbjuds på flera av våra avreseorter.
2016 etablerades varumärket BRA efter en sammanslagning av flera mindre svenska flygbolag som redan ingick samma svenska koncern: Braathens Aviation med Golden Air, Malmö Aviation, Sverigeflyg med Gotlandsflyg, Kullaflyg, Sundsvallsflyg, Blekingeflyg, Kalmarflyg, Fly Småland. BRA har samtidigt anor tillbaka till 1946, då det första av flygbolagen som idag är del av BRAs DNA grundades; Braathens S.A.F.E. BRA är miljöcertifierat enligt ISO 14001 sedan 2009 och arbetar aktivt för ett fossilfritt inrikesflyg genom modern teknik, biobränsleanvändning. BRA flyger med den klimateffektivaste flygplanstypen för regionalflyg, turbopropellerflyget ATR 72 500/600. Bolaget har även en flotta med jetflyg: Avro RJ 100 som år 2020 byts ut mot moderna Bombardier CSeries.
BRAs 2,2 miljoner passagerare var de nöjdaste inom svenskt flyg både 2016 och 2017. BRA har en svensk marknadsandel om 30 procent och de 1200 medarbetarna är lokalt anställda och bor främst på de orter i Sverige som BRA flyger från: Stockholm Bromma, Göteborg, Malmö, Visby, Umeå, Östersund/Åre, Sundsvall, Trollhättan, Växjö, Kalmar, Ronneby, Halmstad, Ängelholm/Helsingborg. BRA flyger även till Helsingfors, Berlin samt Norrköping och Mora. Helsingfors. BRA ägs av svenska investmentbolaget Braganza som i sin tur ägs av Per G Braathen och hans närmaste familj.
BRA samarbetar med Finnair om flygningar till och från Helsingfors från Umeå och Stockholm Bromma, vilket gör det möjligt att boka flyg till och från Helsingfors från alla BRAs avreseorter i Sverige. www.flygbra.se.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here