Home Press Releases Flyg-falafel från Malmö tar utlandsfödda kvinnor ut i samhället

Flyg-falafel från Malmö tar utlandsfödda kvinnor ut i samhället

0
SHARE

Under oktober bjuder flygbolaget BRA på kvinnokooperativet Yalla Trappans falafel ombord på sina Malmö-flygningar. Yalla Trappan, som levererar ombordfalafeln, finns i Malmöstadsdelen Rosengård och ger utlandsfödda kvinnor en väg in i samhället genom att ta till vara på deras kunskap och drömmar.
– För oss på Yalla Trappan betyder detta att fler lär känna oss och att ett kvinnokooperativ från Rosengård med stolthet ingår i samarbete med näringslivet och Malmö stad, säger Christina Merker-Siesjö, Ordförande på Yalla Trappan.
BRA räknar med att bjuda på drygt 12 000 falaflar på sina flyg under oktober. Och när oktober är över fortsätter samarbetet. BRA har erbjudit sig att stå för ett antal flygresor, så att Yalla Trappan lättare kan knyta kontakt med kvinnor i andra städer runt om i Sverige.
“Falafelflyget” har kommit till efter initiativ från Malmö Turism och Destinationssamverkan Malmö, där BRA är en aktiv partner.
– Vi på BRA vill verka i ett hållbart samhälle. För oss innebär det bland annat att ta vara på varandras resurser och kompetenser och att bygga broar mellan människor och medverka till kontakt mellan grupper i samhället, säger Pernilla Lyberg som är Regionchef i Malmö för BRA.
– Samarbetet med Yalla Trappan ligger därför helt i linje med vår ambition att knyta ihop Sverige på ett hållbart sätt. Vi vet att invandrade kvinnor ofta står långt ifrån arbetsmarknaden och därför tycker vi extra mycket om detta initiativ. Det är bra för jämställdheten, integrationen, kvinnorna och våra smaklökar, fortsätter Pernilla.
Läs mer om Yalla Trappan på www.yallatrappan.se
Det är även möjligt att läsa om Yalla Trappan och BRA i flygbolaget ombordtidning BRA Koll under oktober: http://bit.ly/2g3JnSS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here