Home Press Releases Fånga de oplanerade stunderna av din resa med Memoto’s automatiska kamera i...

Fånga de oplanerade stunderna av din resa med Memoto’s automatiska kamera i miniatyrformat

0
SHARE

Memoto lanserar en automatisk och bärbar kamera som låter dig leva i stunden när du är på resa, istället för att lägga tid på att ta foton manuellt.

Memoto, ett innovativt svenskt startup med målet att ge alla ett äkta fotografiskt minne, lanserar en intelligent enhet i miniformat som fångar varje stund av ditt liv i fotografiska nyckelbilder. Med hjälp av Memotos innovativa webbtjänst och mobilapplikation kan användaren sedan enkelt återuppleva stunderna som fotats, eller söka efter en specifik händelse och dela med sina vänner.

– När man är ute och reser är det krångligt att alltid ha sin systemkamera redo, säger Martin Källström, vd för Memoto. ”Memoto-kameran fångar din resa automatiskt och du kan enkelt gå tillbaka i tiden och återuppleva de där oplanerade stunderna som du inte hade fått med annars.

När kameran är ansluten till en användares dator börjar den automatiskt ladda upp bilderna till Memotos webbtjänst. Tillsammans med tillhörande appar för iPhone och Android fungerar webbtjänsten som ditt eget fotografiska minne och sorterar bilderna i grupper av ”stunder” efter tid, datum, plats och till och med ljusförhållanden för att de ska vara enkelt sök- och delbara.

Andra funktioner i Memotokameran är bland annat:

automatisk bildtagning var 30:e sekund (standardläget, kan ändras av användaren)
knacka på kameran för att manuellt ta ett foto och ”bokmärka” det i appen
bilder i 5 megapixlar
loggande av GPS-positioner och tidsstämplar
inbyggt uppladdningsbart batteri med upp till två dagars batteritid
LED-lampor som visar batteritiden
port för micro-USB för att ladda och ansluta kameran till dator
inbyggd accelerometer som säkerställer att bilderna visas åt rätt håll oavsett hur kameran bärs
storlek 36x36x9 mm
Särskilda rese-accessoarer:
Vattentätt och stötsäkert skal, för exempelvis snorkling och klättring
Vidvinkellins, för att få med mer av din resa
Dockningsstation med Wifi, för att kunna lagra bilder när man är borta från en dator en längre tid och för en enklare uppladdning av bilderna
Memotokameran beräknas finnas tillgänglig för leverans tidigt 2013. Kameran kommer erbjudas i färgerna Grafitgrå, Arktisk vit och Memoto-orange för $279 (ca 1 900 kronor). Fram till 30 november kan vem som helst hjälpa Memoto att få kameran i produktion genom Kickstarter.com, där den som backar upp med minst $249 (ca 1 700 kronor) får en kamera och ett års abonnemang på webbtjänsten. Sedan starten 23 oktober har Memoto sålt nästan 2000 kameror och blivit det mest framgångsrika svenska projekten på den så kallade ”crowdfunding”-sajten.

Under det senaste året har teamet rest jorden runt och intervjuat ”lifeloggare”, entreprenörer, forskare och tänkare för att ta reda på vad lifelogging betyder för dem. De omfattande och avgörande kunskaper som man fått från de här intervjuerna har byggts in i den slutgiltiga kameran och tjänsten. Dessutom har man satt samman innehållet från intervjuerna i en fullängdsdokumentär som kommer släppas på nätet senare i år.

För mer information om Memoto, vänligen kontakta Oskar Kalmaru på oskar@memoto.com eller +46 736 330 749. Följ gärna även Memoto på facebook.com/Memotocompany och twitter.com/Memototeam.

Om Memoto

Memoto är ett svenskt startup med visionen att ge alla ett äkta fotografiskt minne. Som en innovatör inom lifelogging utvecklar Memoto produkter och tekniker som ger användaren möjligheter att fånga och dela varje speciellt tillfälle i deras liv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here