Home Press Releases Elitläger för Svenska Skidförbundets unga längdåkare i Storhogna

Elitläger för Svenska Skidförbundets unga längdåkare i Storhogna

0
SHARE

På Storhogna är just nu landets elitungdomar på längdskidåkning samlade för en femdagars hårdträning tillsammans. På plats är givetvis även juniorlandslaget. Det är nytt deltagarrekord på lägret, 120 deltagare. Platsen för lägret är också ny, Storhogna, på gränsen mellan Jämtland och Härjedalen.

Boendet på Storhogna Högfjällshotell & Spa ligger direkt på fjället 725 m öh och ger utmärkta förutsättningar för lägrets träningspass.

Årets första Elitläger avgjordes i Piteå för några veckor sedan, men nu är det alltså läger nr 2 och det genomförs i Storhognas fjällterräng, och på de utmärkt hårt kuperade vägarna i anslutning till hotellet. Svenska skidförbundets elitlägeransvarige Anders Byström är tillsammans med Storhognas platschef Anna Hansson mycket glada för det stora deltagarantalet.

– 120 deltagare är nytt rekord under de fyra år som jag jobbat med Elitlägret. Vi hade 150 anmälda, men alla fick inte plats. Detta visar att vi har riktigt många duktiga junioråkare i Sverige, säger Anders Byström

– Vi är mycket glada över att Svenska Skidförbundet valt att lägga sitt Elitläger här på Storhogna, det går helt i linje med den ambition och den inriktning vi har på vår satsning på hälsa, rekreation och inte minst längdskidåkning, säger Anna Hansson.

På fredagen fick juniorerna lyssna på världsstjärnan Teodor Peterson, och dessutom matcha honom i en kort sprint.

Teodor berättade om sin tid som ungdom, junior och sin syn på skidåkningens alla delar. De 120 deltagarna fick också ställa frågor. Det blev ingen som kunde slå sprintvärldscupsegraren från 2011-2012. Men två hundradelar ifrån på den korta sprinter, (100 meter) var Gabriel Thorn.

Storhogna har bjudit på strålande väder under lägerdagarna. Hittills har det sprungits tre pass på fjället varav det första på den stora myren Bäckflötan ovanför hotellet. Under fredagen blev det tuffa rullskidintervaller på den tekniskt krävande rullskidbanan i Guldbyn i Åsarna, som ligger 3 mil nordost om Storhogna. Under helgen tränades det skidgång i Storhognas slalombacke och måndagen bjöd på rullskidor och fjällorientering. På tisdag går elitlägrets myrmästerskap av stapeln innan avslut och hemresa.

För närmare information:

Kontakta Anna Hansson, Platschef, tel 0682-413044 eller 076-787 35 8

Svenska Skidförbundet, landslagstränare : Anders Byström tel 070-3720126  anders.bystom@skidor.com

För mer info och högupplösta bilder se; www.storhogna.com , www.skidor.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here