Home Press Releases Byt ut julstressen mot lugnet på Kanarieöarna

Byt ut julstressen mot lugnet på Kanarieöarna

0
SHARE
Bryt traditionen i år och fly från julstressen och alla måste som råder hemma. Fira istället julen och det nya året på Kanarieöarna. Varenda en av de sju öarna har sin speciella charm men gemensamt för alla är det behagliga klimatet och fantastiskt landskap. Vi har listat det bästa med varje ö.
Teneriffa är mest känt för vulkanen El Teide som är en given plats att besöka om man åker hit. För en naturfantast så finns fantastiska naturreservat att upptäcka, somCorona Forestal Nature Park som omgivs av vulkanen El Teide.  Åker man hit med familjen så är alla de olika vattenparkerna öppna året runt och så även nöjesparkerna. Vill man istället hänga på stranden så är majoriteten av alla stränder barnvänliga. Här kan man också prova det berömda bakverket som kallas för “truchas” som är fyllda med sötpotatis och kanderad pumpa.
Gran Canaria är stället att vara på om man åker med hela familjen för här finns något för alla. För att få uppleva delar av Kanarieöarnas historia kan man besöka städerna Vegueta, Agüimes och Villa Mariana. Den populära djurparken Palmitos Park och vetenskapsmuseet i öns huvudstad är båda värda ett besök och för par som är ute efter romantiska solnedgångar rekommenderas områden som Puerto Mogán och Faro de Maspalomas. På stranden Las Canteras som ligger mitt i Gran Canarias huvudstad skapar man varje jul upp en julkrubba helt i sand.
I de charmerande byarna Antigua och Las Playitas på Fuerteventura finns möjligheten att hyra semesterstuga med hela familjen och för att få den bästa starten på året så bör man fira in det nya året omringad av naturen vid stranden Sotavento. Vill du istället ha ett äventyr du sent kommer att glömma och är en riktig vattensportsentusiast så är naturparken Dunas de Corralejo och dykning vid Faro de Jandía allt du behöver för ett lyckat nyår.
Lanzarote, är förmodligen den mest välkända ön. Här kan du, istället för att spendera julafton på traditionellt vis, simma i havet, rida kamel genom det fantastiska landskapet Timanfaya National Park eller dyka vid området Los Jameos del Agua. Landskapet på Lanzarote är också som gjort för vandring och promenader, har man tur kan man kanske få ta sig ett dop i någon av vulkanpoolerna runt Las Malvas.
Den minsta ön, El Hierro, garanterar lugn och harmoni. Här kan man helt koppla bort från livet där hemma, bland annat genom ett besök av El Charco Azul, en helt naturlig pool där man har den absolut bästa utsikten över solnedgången.
La Palma som också är känt som “Isla Bonita”, den vackra ön, är en perfekt plats för att välkomna det nya året. Den mest populära aktiviteten på La Palma är stjärnskådning, att fira jul och vänta in det nya året genom att att leta efter den stjärna som sägs ha guidat de tre vise männen gör man lättast vid Lomo de Caballos, La Montaña de San Bartolo och Roque de los Muchachos.
La Gomera, är den minst besökta ön och därav blir den det givna resmålet för de som söker efter lite mer lugn och avskildhet. För att se solnedgången första eller sista dagen på året så får man bara inte missa en resa till de naturliga poolerna vid Hermigua och Charco del Conde.
En tradition i hela Spanien och gemensamt för öarna är att de alla får besök av de tre kungarna den 5 januari. De tre kungarna jobbar lite som jultomten; när alla har gått och lagt sig på kvällen så passar de på att åka runt och dela ut presenter till de barn som varit snälla under året. Deras ankomst firar man på varje ö:s huvudstad genom en stor parad där både unga och gamla välkomnar de tre kungarna med stor glädje. En tradition som helt klart måste upplevas på plats!
Om Kanarieöarna
Med det bästa klimatet i världen är Kanarieöarna en idealisk semesterdestination året runt. Kanarieöarna består av sju unika öar att koppla bort vardagen på, ladda batterierna och återvända hem utvilad och med förnyad energi. Stränderna, vulkanlandskapet, den välkomnande stämningen och utbudet av fritidsaktiviteter gör att de flesta som besöker Kanarieöarna återvänder mer än en gång.
Om Kanarieöarnas Turistråd
Kanarieöarnas Turistråd, är knuten till den regionala regeringens institution för turism, kultur och idrott. Kanarieöarnas Turistråd startade 2005, och det huvudsakliga målet är att marknadsföra det stora utbud för turister som den Kanariska skärgården har att erbjuda turister, tillsammans med de andra institutionerna på öarna inom turistnäringen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here