Home Press Releases Blekinges största mötesplats invigd

Blekinges största mötesplats invigd

0
SHARE
Igår invigdes Blekinges största mötesplats, Blekinge Convention Center i Ronneby.
Sedan 1705 har Ronneby Brunn varit en plats för nytta, nöje och avkoppling.
–          I år har vi tagit ytterligare ett steg mot vår vision – att skapa den moderna brunnsmiljön och bli Sydsveriges mest välbesökta resort. Helrenoveringen av Brunnsrestaurangen och satsningen på Blekinge Convention Center är en viktig del i vår strategi, att göra Blekinge i allmänhet och Ronneby i synnerhet till en attraktiv och spännande plats för möten. Blekinge är inte längre en vit fläck på möteskartan, säger Angelica Coleman, projektledare på Ronneby Brunn Hotell.
Investeringar och renoveringar har gjorts för mångmiljonbelopp under året i Brunnsrestaurangen och Blekinge Convention Center i samarbete med fastighetsägaren Ronneby Industrifastigheter, ABRI.
–          Konferenser, evenemang och mässor har en samhällsekonomisk effekt då det ger god marknadsföring för kommunen och viktiga skatteintäkter. Besöksnäringen är Sveriges nästa basnäring och skapar arbetstillfällen, den är en personalkrävande bransch och ofta instegsjobb för ungdomar och nya svenskar. För att visa upp hur det är att leva och arbeta i vår region uppmuntras nu kommunens medarbetare och näringsliv att bjuda in till möten och events för att stärka regionen och attrahera talanger och sprida innovationer, säger Roger Fredriksson, Kommunalråd i Ronneby som invigningstalade och klippte det obligatoriska bandet.
Angelica Coleman fyller i:
–          En mötesplats bygger även partnerskap mellan kommun, näringsliv och andra intressenter. Exempel på detta är t ex Ronneby NU näringslivsmässa, studiebesök i kommunen, idrottsmöten, samt affärsresor. Möten har som uppgift att förflytta kunskap, människor med olika kompetenser hittar varandra och inleder kreativa gränsöverskridande samarbeten som leder till tillväxt och entreprenörskap.
För att ge den nya mötesplatsen ett hjärta och en själ har Sveriges vackraste och mest inspirerande park, Brunnsparken, och kurortshistoriken inspirerat inne- och utemiljön. 200 speciellt inbjudna gäster deltog på invigningen och för att påminnas om Ronnebys rika grönska och historia fick alla gäster ”forget me not”-fröer med sig hem att plantera och njuta av.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here