Home Press Releases Accor lanserar nya varumärken inom ekonomihotellsegmentet – första steget i ny utvecklingsstrategi

Accor lanserar nya varumärken inom ekonomihotellsegmentet – första steget i ny utvecklingsstrategi

0
SHARE

Accor, som nu är ett renodlat hotellföretag, har gedigen expertis inom tre områden – som hotelloperatör, som franchisegivare och som kapitalförvaltare inom hotellsektorn. Nu lanserar Accor en ny strategi och inleder ett nytt kapitel i företagets historia med tre varumärken inom ekonomihotellsegmentet: ibis, ibis styles och ibis budget.

– Idag lanserar vi ett storskaligt projekt som syftar till att etablera Accor som en världsledande aktör i hotellindustrin som har kapacitet att utveckla framtidens hotell. Den här storslagna satsningen kommer att involvera hela verksamheten. För att göra den möjlig så lutar vi oss mot varumärket Accor, vilket vi har för avsikt att göra mer välkänt för allmänheten för att möta utmaningar i distributionen. Våra ambitioner återspeglas i vår nya signatur “Open New Frontiers in Hospitality” och genom starkare identitetssymboler. Vårt mål är att erbjuda ett nytt unikt hotellutbud med ompositionerade varumärken och modern, innovativ service, säger Denis Hennequin, Accors styrelseordförande och VD.

– Jag har beslutat att ifrågasätta några av grundstenarna i vår affärsmodell – förändring är inte ett val, det är en nödvändighet. Den första delen av projektet handlar om ekonomihotellsegmentet. Med vår ledande ställning internationellt kommer vårt utbud av ekonomihotell att utgå ifrån varumärket ibis, som är ett välkänt varumärke världen över. Det betyder att ibis, all seasons och Etap hotel tillsammans bildar tre starka, innovativa och moderna varumärken: ibis, ibis styles och ibis budget. ibis är nu en hörnsten i vår portfölj av ekonomihotell, tillägger Denis Hennequin. 
 
En dynamisk varumärkesstrategi för ekonomihotell 
 
Varumärkesarbetet tog sin utgångspunkt i insikten om att människors livsstil och konsumtionsmönster hela tiden utvecklas. Konsumenters förväntningar har förändrats kraftigt. Nuförtiden måste alla varumärken sända ut en stark bild till sina kunder och erbjuda moderna, samtida och eleganta tjänster. Accor kände att koncernens erbjudande inom segmentet ekonomihotell behövde uppdateras för att stärka företagets position i marknadssegmentet och möta kundernas förändrade förväntningar. 
 
ibis blir ett modervarumärke där tre varumärken ingår:

– ibis, som fortsätter vara ibis
– all seasons, som blir ‘ibis styles’
– Etap Hotel, som blir ‘ibis budget’ 
 
     
 
Implementeringen av den nya segmenteringen – som kommer att slutföras i början av 2013 – kommer att öka tydligheten och styrkan hos de tre ekonomihotell-varumärkena. På så sätt kan Accor erövra flera marknader och stärka varje varumärkes position och tillväxtpotential. 
 
En omfattande informationskampanj kommer att stödja ompositioneringen av varumärkena under 2012. Med utgångspunkt i modervarumärket ibis är målsättningen att betona varumärkenas gemensamma DNA genom tre värdeord – modernitet, enkelhet och välbefinnande – samtligt som varumärkenas olika utbud tydliggörs.

ibis, ibis styles och ibis budget har för avsikt att bli de varumärken som erbjuder högsta möjliga komfort och välbefinnande i ekonomihotellsegmentet.

Accor planerar att modernisera hotellen och förbättra sängkvaliteten. Hotellens gemensamma utrymmen och deras utbud av mat och dryck samt teknologi kommer att uppdateras så att hotellen kan leva upp till nya trender och möta förväntningarna hos morgondagens kunder.

Med 1500 ekonomihotell på fyra kontinenter, utöver Motel 6 i USA, är det nödvändigt för Accor att befästa sin ledande position inom segmentet, som har stor betydelse för företagets vinst och tillväxt världen över. Det nya ambitiösa varumärkesarbetet kommer att:
 
 
– Stärka Accors varumärken inom ekonomihotellsegmentet och öka kundnöjdheten
– Effektivisera och förbättra distributions- och lojalitetssystem genom att dela kanaler och verktyg.
– Säkerställa expansionen av dessa tre varumärken världen över

 
 
ACCOR: “Open New Frontiers in Hospitality”
 
 
Accor är nu ett renodlat hotellvarumärke. Denis Hennequin är övertygad om att det nu är rätt tid att “omdefiniera företagets mål och uppdrag”.

Företagets nya slogan “Open New Frontiers in Hospitality” återspeglar koncernens ambition att förnya den innovationsanda som är djupt rotad i företagets själ och ger uttryck för nya grepp inom serviceindustrin, i synnerhet när det gäller digitala satsningar.

Varumärket Accor kommer nu att spela en allt större roll, framför allt gentemot den breda allmänheten. Å ena sidan kommer det att stå för koncernens åtaganden mot en bredare publik – personalfrågor, hållbar utveckling och multikulturalism, och på så sätt skapa mervärde för koncernens alla hotellvarumärken. Å andra sidan spelar internet en allt viktigare roll i hotellindustrin och som ett kommersiellt varumärke kommer Accor att kopplas samman med den mest direkta distributionskanalen – bokningssajten Accorhotels.com – och med lojalitetsprogrammet A|Club som nu ändrar namn till Le Club Accorhotels.

För att ytterligare stärka trovärdheten och tilliten till Accors varumärken, kommer all information med Accor som avsändare att innehålla signaturen “by Accor”. Med ompositioneringen, som för med sig en tydligare identitet, har Accor som målsättning att bli hotellindustrins mest konkurrenskraftiga och attraktiva varumärke för såväl partners, anställda och kunder. 
 
Accor är en världsledande hotelloperatör med 4200 hotell och mer än 500 000 rum i 90 länder världen över. Accor har ett brett utbud av hotellvarumärken, från lyx till budget: Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, all seasons/ibis styles, Etap Hotel/ibis budget, Formule 1, hotelF1 och Motel 6. Accor har 145 000 anställda världen över och nästan 45 års erfarenhet av hotellbranschen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here